Íme az új Ford Fiesta RS WRC rallyautó

Az M-Sport, EcoBoost erőművel ellátott legújabb fejlesztésű Ford Fiesta RS WRC-je készen áll, hogy csatasorba állítsák a jövő heti Portugál rally VB futamon.

e1d54314-5824-40f2-9034-c01ba4e08f56.jpg

Az M-Sport világ klasszis technikusai öt darab új evolúciójú Fiesta WRC-t építettek össze a Portugál futamra, ezeket Elfyn Evans, Ott Tanak, Martin Prokop, Lorenzo Bertelli és Robert Kubica fogják hajtani.  

Az új Fiesta WRC fejlesztése 2014 év vége felé kezdődött meg egy élénk teszt programmal fűszerezve. A pilóták több mint ötezer kilométeren keresztül nyúzták az autót, hogy a mostani bemutatkozó versenyre már minden rendben lehessen.

Az 2015-ös autó kívülről nem igen különbözik a tavalyi verziótól, a lényegi változások a lemezek alatt találhatóak. A fejlesztés fő csapásvonala az erőforrás irányába folyt, gyakorlatilag egy teljesen új motor került az autóba ami sokkal nyomatékosabb lett az elődmodelltől. Ez az első alkalom, hogy az egész motort az M-Sportnál fejlesztették és gyártották amihez a Fordtól kaptak technikai támogatást de a lényegi munkát az M-Sport technikusai végezték el lépésről lépésre.

a1b2e753-1692-4cea-8cb7-6b0f90afa76f.jpg

Az új motor fejlesztésével együtt módosítottak a hűtésen, az elektronikán,az erőátviteli egységen, a kábelezésen és a differenciálműveken.

Ezek után mi más lehetne a legjobb teszt egy új rally autó számára mint egy új rally VB futam a Portugál rally képében.

2001 után először tér vissza a Portugál rally VB futam az ország északi régiójába, hogy a régi klasszikus helyszíneken mehessen a bajvívás. A pályák újak lesznek minden csapat és minden versenyző számára így egy izgalmas versenynek nézhetünk elébe.

Ebben és persze az új autó potenciáljában bízik Ott Tanak is aki egy jó versenyre számít és szeretne érdemi csatát vívni a jó helyezésekért.

Evansék jól kezdték az évet mert jelenleg az összetett állás negyedik helyén tanyáznak, a múlt hónapban Argentínában pedig dobogóra állhattak. A fiatal wales-i versenyző szeretné tovább gyarapítani bajnoki pontjait és ehhez jó alkalomnak ígérkezik egy vadiúj verseny egy vadiúj autóval. 

041a3994-ba27-40c1-9abb-dbfeafb14687.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: M-Sport World Rally Team

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr157465628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása