Indul a szezon a WSR - World Series by Renault - sorozatban

wsr.JPG

Most hétvégén azaz április 25-26-án kezdődik a 2015. évi World Series by Renault azaz a WSR sorozat.

Tíz évvel azután, hogy az ausztriai Zolderben először rendezték meg a WSR-t idén már a tizenegyedik szezonját kezdi meg a sorozat a spanyolországi Motorland Aragon versenypályán.

Az a sorozat amely rendkívüli népszerűségnek örvend mind a versenyzők mind a nézők körében. A versenyzőknek ez egy nagyon jó iskola a folyamatos fejlődés és továbblépés lehetősége miatt illetve azért is mert relatíve kedvező áron lehet a szériákban részt venni. Bár ez a kedvező ár nem feltétlenül a magyar versenyzők lehetőségeire értendő... Nézőknek pedig a sok jó autó és program mellett az is nagy vonzerőt jelent, hogy a belépés ingyenes!

Mindenesetre most hétvégén immár 2010 óta folyamatosan a Herman Tilke által tervezett Spanyolországi Aragon versenypályán felbőgnek a motorok és kezdetét veszi a 2015. évi WSR szezon.  

Az Eurocup Formula Renault 2.0 és a Formula Renault 3.5 Series mellett több meglepetés is várja a szurkolókat, gyűjtők kiállítása, kaszkadőr bemutató és a Renault Sport Show mellett egy meglepetéssel is készültek a szervezők. A 2014. évi Formula Renault 3.5 Series bajnok Carlos Sainz aki jelenleg a Toro Rosso F1 csapatát erősíti, ezen a hétvégén a Infiniti Red Bull Racing F1 csapat színeiben fogja a nézőket szórakoztatni. 

unnamed_2_1.jpg

Ahogy azt már a Hungaroringi eseményen is megszokhattuk komplett programok lesznek az egész család számára, ugrálóvár a legkisebbeknek, Pit Stop versenyek és szimulátorok a felnőtteknek.  

Idei évben is lesz a Hungaroringen futam, ráadásul az Eurocup Formula Renault 2.0 és a Formula Renault 3.5 Series mellett élőben láthatjuk a Renault Sport idén bemutatkozó új szériáját a karosszériás de full verseny technológiájú RS 01 sorozatot. A magyarországi futam június 13-14-i hétvégén lesz. 

20150108_115857_1.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Tommy és Renault Sport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr627390338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása