Renault Clio R3T a 2015-ös WRC szezonban

unnamed_3.jpg

A rally világbajnokság 2015. évi szezonjának WRC3 kategóriájában az olasz Andrea Crugnola - Michele Ferrara kettős jóvoltából láthat a nagyérdemű egy félgyári támogatottságú Renault Clio R3T versenyautót . 

Az autót a spanyol A SM H Motorsport készítette fel és szervizeli a bajnokság versenyein. A csapat ambíciózus szándékkal érkezik a világbajnokságra mégpedig, hogy ők legyenek annak nyertesei. 

Az elmúlt évben a rally EB sorozatban való szereplés után a Renault Clio R3T kipróbálja magát a világbajnoki sorozatban is. Egyikeként a kétkerék hajtásúak mezőnyének résztvevőjeként a Renault Clio R3T gyári színekben teljesíti az idei évi világbajnoki szezont az ígéretesnek tartott Andrea Crugnola - Michele Ferrara irányításában.

A mindössze 26 éves pilótának bőven van már rallys tapasztalata, 2013-ban megnyerte az olasz Renault Twingo R2 bajnokságot ezzel együtt az olasz junior rally bajnoki címet is. 2014-ben pedig már a rally EB-n vitézkedett egy Renault Clio R3T volánja mögött.

A 2015. évi rally világbajnoki szezonban a WRC3 kategóriában az alább felsorolt futamok tartoznak bele,

Május 21 - Május 24: Vodafone Rally de Portugal
Június 11 - Június 14: Rally Italia Sardegna
Július 02 - 05: LOTOS 72nd Rally Poland
Augusztus 20 - 23: ADAC Rallye Deutschland
Október 01 - 04: Rallye de France (Tour de Corse)
Október 22 - 25: RallyRACC – Rally de España
November 12 - 15: Wales Rally GB 

 

Szöveg: Tommy

Fotó: Renault Sport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr967266939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása