WRC 2015 - Robert Kubica készen áll a Monte-Carlo Rallyra

A lengyel, egykori F1 pilóta Robert Kubica befejezte a felkészülést a héten tartandó szezon nyitó WRC Monte-Carlo Rallyra. 

kepkivagas_1.JPG

Kubica saját csapatával az RK World Rally Team-mel vág neki az idei WRC szezonnak, továbbra is élvezve régi jó támogatói - Grupa Lotos, Grupa Azoty - bizalmát. Újdonság, hogy ebben az évben a Pirelli látja el gumiabroncsokkal Kubica Ford Fiesta RS WRC-jét. 

kepkivagas_jpg1.JPG

A Monte-Carlo Rally a tradicionális szezon nyitó versenye a rally VB-nek és kemény kihívás elé állítja a versenyzőket. A gyorsasági szakaszok melyeket a versenyzők használni fognak a hegyekben vannak és világszerte ismert, hogy nagyon változékonyak a körülmények, a tapadási viszonyok széles tárháza mutatkozik meg rajtuk.

2.JPG

Az elmúlt hétvégén Kubica és navigátora Maciek Szcepaniak egy három napos teszten vett részt a franciaországi Gap városának környékén, hogy megtalálják az autó beállításait minden körülményre.

3.JPG

Kubica elmondta: "Sok ok miatt a Monte-Carlo Rally egy nagy kihívás nekem. Néhány gyorsasági teljesen új lesz a számomra. Az időjárási körülmények nagyban hozzá fognak járulni a versenyzők pozíciójához. Tavaly két gyorsaságit megnyertem de idén nagyon nehéz lesz a verseny. A gyári csapatok biztosan jól felkészültek. A Monte-Carlo Rally egy nagy esemény és itt mindenki jól akar szerepelni. Nagyon boldog vagyok, hogy a két régi hűséges támogatom bizalmát továbbra is élvezhetem, ők a Grupa Lotos és a Grupa Azoty. Mi nagyon keményen dolgoztunk a téli szünetben azért, hogy az idei évi programot össze tudjuk rakni."

 

Szöveg: Tommy

Fotók: RK World Rally Team

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr847096297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása