M-Sport - hírek a csapat háza tájáról

Ford Fiesta R5,

Mióta 2013-ban elkezdték az M-Sportnál a Ford Fiesta R5 rallyautó gyártását a típus lett a cég legsikeresebb gyártmánya. Most pedig eljutottak odáig, hogy legyártották a 100. példányt amelyet ezen alkalomból arany színűre dekoráltak és kiállították a Birminghami Autosport International kiállításon. 

r5_2_.jpg

A Ford Fiesta R5 komoly sikereket ért el a globális rallysportban, számtalan futamgyőzelmet és bajnoki címet értek el vele különféle bajnokságokban.

img_4326.jpg

A legfrissebb győzelmet a 2015-ös rally európa bajnokság első futamán az ausztriai Janner Rallyn a Lengyel Kajetan Kajetanovicz érte el. Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott mert a 18db gyorsaságiból 17db-ot megnyerve több mint hat perces előnnyel ért célba. 

r5_1_.jpg

Számos fejlesztés van folyamatban az autóhoz, ezeket 2015 első negyedévének vége felé tervezik bevetni. Ezidáig a világ 28 különböző országában regisztráltak Fiesta R5-t de az érdeklődés és a rendelések folyamatosan nőnek. 

Ford Fiesta R2,

Javában zajlik a Fiesta R2 fejlesztése melynek bevetése szintén 2015 első negyedévének vége felé várható. A legfontosabb, hogy az eddigi szívómotor helyére egy 1,0 literes 3 hengeres turbómotort építettek az autóba. A fejlesztések során az M-Sport emberei szoros együttműködésben dolgoztak a Ford Motor Companyval a teljesítmény megfelelő kiaknázása miatt és, hogy a Ford EcoBoost technológiát is profi módon használni tudják.

r2_2_.jpg

A motor háromszor nyerte el az Év Motorja megtisztelő címet 2012-2014 között. Ez a figyelemre méltó motor hajtja az utcai Fiestákat és a Ford több típusát is és biztosan megfelelő alapokat fog adni a rally autó számára is.

img_4378.jpg

A Fiesta R2-t 2009-ben kezdte el gyártani az M-Sport és ez volt a cég első globális rally autója.  

img_4380.jpg

Az első fejlesztési tesztek még 2014 év végén megkezdődtek és biztató eredményekkel zárultak, a csapat tagjai lelkesek és bizakodóak. Legutóbb a Drive DMACK Fiesta Trophy (DDFT) bajnok, Sander Pärn próbálta ki az autót az M-Sport saját tesztpályáján Greystoke Forestben.

img_4375.jpg

A nagyközönség először a Birminghami Autosport International kiállításon láthatta az autót. 

Új együttműködő partnerek a csapatnál,

A 2015-ös idényben az M-Sport World Rally Team együttműködő partnere lesz a világhírű Snap-On szerszámgyártó vállalat. A cég termék palettáján mindenféle szerszám megtalálható mint a csavarhúzók, racsnik, dugós kulcsok és a diagnosztikai műszerek is.    

snapon.jpg

Másik együttműködő partner a Trafalgar and Permashine nevű, a világ vezető, autóápolási termékeket gyártó vállalata.

 

Szöveg: Tommy

Fotok, Tommy, M-Sport World Rally Team

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr687060619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása