Most hétvégén Sebastian Vettel-lel Ferrari Racing Days a Hungaroringen!

E hétvégén ismét visszatér Magyarországra a Hungaroringre a Ferrari Racing Days nevezetű versenysorozat. 

A lelátókon helyet foglaló nézőknek és rajongóknak ez az esemény az egyik legjobban várt hétvégéje az évben amely már a pénteki napon elkezdődik. A Hungaroringi forduló lesz a Ferrari Challenge Europe harmadik versenyhétvégéje, annak a bajnokságnak ami a világ legismertebb egy gyártós autóverseny sorozata. A sorozatban résztvevő versenyzőknek a Ferrari tesztpilótája Marc Gené a mentora és oktatója. 

kepkivagas2_1.JPG

A hétvége sztárvendége a Ferrari F1 csapatának aktív versenyzője a német Sebastian Vettel lesz aki vasárnap fog bemutatókat tartani egy V8-as szívó motoros F2012-es versenyautó volánja mögött. Vettel megpróbálja megfutni a leggyorsabb kört, boxkiállás szimulációt fog tartani majd elkezdi a közönséget szórakoztatni az aszfaltra rajzolt fánkokkal.

kepkivagas_5.JPG

A hétvége egyik legdurvább autói a Ferrari utcai autóiból továbbfejlesztett száguldó kísérleti laborjai az XX típusai. Ezeket az autókat nem adják el senkinek hanem a Clienti sorozat keretein belül vezethetik az erre rátermettek akik ezzel a Ferrari egyfajta tesztpilótai szerepében is tetszelegnek mert az autóval szerzett tapasztalataikat meg kell osszák a Ferrari mérnökeivel. Ezek közül a közönség és a média által is legjobban várt típus a LaFerrariból fejlesztett FXX K-nak a bemutatója lesz. Az 1050 lóerős autót csak a Clienti speciálisan képzett pilótái vezethetik, nem adják bárki kezébe, nálunk Andrea Bertolini fogja bemutatni a típust

kepkivagasfxx.JPG

A hétvége legizgalmasabb programjai természetesen a versenypályán fognak zajlani de nem csak ott lesz látnivaló. A paddockban megtalálhatjuk majd a Ferrari jelenlegi típusválasztékát, többek között a LaFerrarit, a California turbót és a legújabb 8 hengeres 488 GTB-t. Ezen kívül aktív programokkal várja a látogatókat és kérdéseiket a Ferrari legrégebbi partnere a Shell is. Az ő mobil laboratóriumukban meg lehet majd tudni pár dolgot a versenysportban végzett fejlesztéseikről.

kepkivagasf1.JPG

kepkivagasidt.JPG

 

Szöveg: Tommy

Fotók: Ferrari Corse Clienti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr607573536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása