Mikko Heikkilä szerint a WRC kirándulás segíti az ERC szereplését
ERC, ORB

A finn Mikko Heikkilä úgy véli, hogy a múlt hétvégi kiruccanása a Svéd rally világbajnoki futamon segít neki abban, hogy az élmezőnyben szerepelhessen az idei FIA rally Európa bajnokságban.

A 32 éves versenyző az ötödik helyen végzett Svédországban a WRC2-es kategóriában, ez volt a második versenye a 2024-es Toyota GR Yaris Rally2-vel.

heikkilasweden01.jpg

Heikkilä-nak idén a rally Európa bajnokságban, azaz az ERC-ben való versenyzés a főcsapás ahol a már megismert Toyota GR Yaris Rally2-vel próbál minél eredményesebben helytállni. Első fellépése, a szezonnyitó Rally Hungaryn lesz, április 12-14. között ahol már a Svédországban összegyűjtött rengeteg beállítási tudással felfegyverkezve tud versenyezni.

„Az autó nagyon szép, rengeteg potenciál van benne, Svédországban az volt a fő feladatunk, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat” – magyarázta a 2022-es finn bajnok. „Szerencsére megtaláltuk a helyes irányt és ez jó a jövőre nézve. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk a leggyorsabb időket teljesíteni és úgy érezzük a csúcson vagyunk.”

Az ERC céljairól és ambícióiról Heikkilä a következőket mondta: „A cél az, hogy a teljes ERC szezont meg tudjuk csinálni és majd meglátjuk, hogy mi fér még bele az életünkbe. Az biztos, hogy szeretnék részt venni néhány WRC2-es versenyen, de ez pénz kérdése. Szeretnék minél magasabbra állni a dobogón, és mindig keményebben és keményebben nyomni a gázt, fejleszteni magam és jó eredményeket elérni. Meg akarok nyerni néhány versenyt.”

heikkilasweden02.jpg

A Svéd rally volt Mikko Heikkilä második versenye új navigátorával, Kristian Temonennel, aki Samu Vaaleri helyére lépett 2024-ben. Vaaleri a 2023-as ERC szezonban a kilencedik helyen végzett Heikkilä oldalán.

Szöveg és fotók: https://fiaerc.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9318337857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása