Magyar győzelem a rally EB fotópályázatán!
ERC

A rally Európa bajnokság hivatalos weboldala a https://fiaerc.com/ hirdetett meg egy közönség szavazást melynek keretében a szurkolók szavazhatták meg a bajnoki sorozat akkreditált fotósainak képeiből összeállított válogatásból, hogy melyik legyen 2023 legjobb ERC fotója.

A nyertes pedig Béres Gábor lett, aki a 2022-es győztes Ricardo Oliveirát követi a rangos elismerésben. Második lett az olasz Massimo Pontit, a harmadik helyen egy szintén magyar fotós, Szabó Attila végzett.

mixi_5.jpg

Béres Gábor a 2023-as ERC szezon egyik legmegrendítőbb pillanatát kapta el és ezzel nyerte el az első helyet. Ez a pillanat nem más, mint a Csomós Miklósról készült kép, amely nem sokkal a magyar versenyző drámai balesete után készült a Kanári szigeteki rallyn.

A látványos és nagy esésben Csomós Miklós és navigátora Nagy Attila szerencsére nem sérültek meg, de a baleset súlyossága miatt a Škoda Fabia Rally2 Evo-t nem tudták megmenteni. Csomósnak egy csereautó beszerzésére nem állt rendelkezésre anyagi forrás, így a következő három fordulót ki kellett hagynia, Nagy Attila pedig szünetet tartott a közös versenyzésben.

Béres Gábor egyike volt annak a több profi fotósnak, aki az ERC szezonban dolgozott, és akiket felkérték, hogy küldjék be legjobb 2023-ban készült munkáikat.

Ausztriából, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Portugáliából és Romániából is vettek részt fotósok a szavazáson.

2_hely.jpg

Béres a szavazatok 35 százalékát kapta, Ponti (a fenti képen) a második helyen végzett, és a szavazatok 26 százalékát szerezte meg. Szabó (lenti fotó) 13 százalékkal végzett a harmadik helyen.

3_hely.jpg

A 2024. évi rally Európa bajnokságot, az ERC-t az ötödik alkalommal megrendezett Rally Hungary nyitja az április 12-14-i hétvégén. Már nem új hír, de a futam érdekessége, hogy az idén nem Nyíregyháza és a Zemplén látja vendégül a rallyt, hanem Veszprém és környéke valamint nem aszfaltos pályákon zajlik majd a verseny, hanem murván.

Szöveg: https://fiaerc.com/, Tommy

Fotók: https://fiaerc.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5418300507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása