Folytatódik a rally Európa bajnokság
ERC

E hétvégén folytatódik a 2023. évi rally Európa bajnokság, az ERC amely most a Spanyolországhoz tartozó Gran Canaria szigetére látogat a 47. Rally Islas Canarias eseményre. Ez lesz a szezon második fordulója, a futam a sziget igencsak kanyargós aszfalt útjain fog zajlani.

030523_atworld_cruz_7d7bb_frz_1400x788.jpg

Csütörtök 12.15-kor lesz a shakedown majd este már az első gyorsasági, egy nem egészen 2 km-es szuperspeciál. Ennek az lesz érdekessége, hogy a szakaszt átvezetik egy 8000 fő befogadására képes kosárlabda csarnokon, úgyhogy aki oda beül annak biztos meg lesz a napi versenyautóhang és illat adagja.  

Pénteken három gyorsasági vár a mezőnyre melyeket kétszer kell teljesíteniük, reggel napközben és este is lesz lehetőség szervizelni. A napi gyorsasági össztáv 90,6 km-t tesz majd ki.

Szombaton szintén három gyorsasági vár a mezőnyre melyeket itt is kétszer kell teljesíteniük és a péntekhez hasonlóan itt is reggel napközben és este is lesz lehetőségük a szervizelésre. A napi gyorsasági össztáv 99,46 km lesz. A két nap alatt a 13 db gyorsasági szakasz össztávja összesen 190,06 km lesz.

A futamra 82 páros adta le a nevezését, ebből 34-en neveztek az ERC-be, köztük három magyar páros. Ők a Csomós Miklós – Nagy Attila és a László Martin - Berendi Dávid kettős, mindketten Skoda Fabia Rally2 Evo-val indulnak. A Hangodi Bendegúz – Bunkóczi László páros pedig egy Peugeot 208 Rally4-gyel próbál szerencsét.

A futamot élőben közvetíti majd az https://www.fiaerc.com/erc/ oldal.

030523_atworld_llarena_ff565_f_1400x788.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: https://www.fiaerc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5618116012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása