TIDEMAND VISSZATÉR A RALLY EB-RE AZ MRF GUMIGYÁRTÓVAL
ERC

A svéd Pontus Tidemand visszatér az indiai MRF gumiabroncsgyártó piros-fehér csapatához és támogatásukkal csatába száll a 2023-as FIA Rallye Európa bajnokságon, azaz az ERC-n.

240223_mrf_tidemand2_31407_frz_1400x788.jpg

Tidemand és az indiai márka együttműködése sikeres múltra tekint vissza, egészen 2015-ig nyúlik vissza a történet, amikor a svéd pilóta egy Škoda Fabia S2000-el versenyzett az Ázsia Óceániai Rally Bajnokságban. Ő uralta a bajnokságot és a hat fordulóból ötöt megnyerve megszerezte a bajnoki címet.

240223_skoda_tidemandaprc_f0fca_frz_1400x788.png

Azután Tidemand további sikert aratva megszerezte a 2017-es WRC2-es bajnoki koronát, majd 2019-ben több WRC versenyen is indult az M-Sport színeiben egy Ford Fiesta World Rally Car-ral. Az elmúlt szezonokban kevésbé volt aktív, erőfeszítései a Svéd bajnoki futamokra összpontosultak.

Most azonban a 32 éves versenyző abban reménykedik, hogy ismét sikerül nemzetközi szinten is helytállnia és visszatérnie a bajnokesélyes versenyzők közé. Ebben fogja őt támogatni az MRF Dealer Team csapata és a GN Motorsport által felkészített Ford Fiesta Rally2-t versenyautó. Navigátora Julia Thulin lesz, aki a tavalyi évben Robert Virvest segítette az FIA Junior WRC bajnoki címéhez.

240223_mrf_tidemand1_18552_f_1400x788.jpg

„Izgalmas visszatérni az MRF Tyres-hez” – mondta Tidemand a FIAERC.com-nak. „Nagyon szép közös emlékeink vannak 2015-ből és alig várom, hogy versenyezhessek.

„Az álom még mindig ott van. Ha egy kicsit kimaradsz (a versenyszintről) akkor ez lehetőséget ad arra, hogy újraértékeld mindazt amit eddig csináltál és megnézd mi a helyes és mi nem. Nagyon várom, hogy újra visszatérhessek a nemzetközi rallysport színterére.”

Kiélezett verseny várható a jövő hónapban (március 10. - 12. között) megrendezésre kerülő Serras de Fafe rally Európa bajnoki szezonnyitón, ahol Erik Cais, Craig Breen és Georg Linnamäe is rajthoz állnak valamint Tidemand ERC futamgyőztes MRF csapattársai Efrén Llarena és Mārtiņš Sesks is.

"Olvastam róla” – nevetett Tidemand, utalva arra a rendkívül ütőképes mezőnyre amellyel most szembe kell majd néznie. „Egyenesen a melegbe megyünk! Nem kifejezetten az időjárásra gondolok, inkább a kiélezett versenyre ami szerintem olyan jó lesz mint a WRC2-ben  vagy talán még jobb is. Elmegyünk a Fafe rallyra és megpróbálunk jó eredményt elérni. Ez az első rally a szezonban ezért fontosnak tartom, hogy szép tiszta versenyünk legyen és szerezzünk be néhány értékes bajnoki pontot. Szerintem ez most a fő cél."

Szöveg: www.fiaerc.com, Tommy

Fotók: www.fiaerc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3118059340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása