MADS ØSTBERG IS AZ ERC-BEN VERSENYZIK AZ MRF GUMIVAL
ERC

A korábbi WRC futamgyőztes valamint WRC2 világbajnok norvég Mads Østberg 2023-ban csatlakozik az indiai MRF gumiabroncsgyártó piros-fehér csapatához azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megnyerje az FIA Rallye Európa bajnokságot.

A norvég pilóta – aki 2012-ben megnyerte a WRC Rally de Portugáliát és 18 egyéb dobogós helyezést ért el a sportág legmagasabb szintjén – a magyar Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2-t vezeti majd melyet az MRF Tyres fog támogatni.

270223_mrf_ostberg1_07147_f_1400x788.jpg

Østberg izgatottan várja, hogy az indiai gumiabroncs csapat tagja lehessen és hisz benne, hogy nagy tudása és tapasztalata lehetővé teszi majd számára, hogy navigátorával, Patrik Barth-tal komoly nyomást gyakoroljon a sorozatban.

Utoljára két évvel ezelőtt versenyzett az ERC-ben, akkor épp a Rally Hungary-n amit az utolsó gyorsaságin nyert meg és most reméli, hogy ezt a győzelmi trendet 2023-ban is folytatni fogja.

„A Citroën egy olyan autó amelyet jól ismerek, az új tényező az most az MRF Tyres-szel való együttműködésem amit nagyon érdekesnek találok” – mondta Østberg a FIAERC.com-nak. „Nagyon motiváló számomra, hogy ilyen autóval versenyezzek. A Citroen egy motivált gyártó, amelynek célja, hogy igazán jól teljesítsen a különböző bajnokságokban és remélem, hogy ismét sikeresek leszünk együtt."

270223_mrf_ostberg2_bb1b6_frz_1400x788.jpg

A 35 éves versenyző szilárdan hisz a bajnoki dicsőség megszerzésében és alig várja, hogy Európa legjobb pilótái ellen bizonyítson.

"Természetesen meg fogjuk próbálni megnyerni a bajnokságot" - mondta. "Nagyon boldog vagyok, hogy az ERC-ben versenyezhetek. Tavaly nem vettem részt nagy bajnokságokon (csupán a Magyar bajnokságban versenyzett, amit meg is nyert), de nagyon várom és nagyon motiváltnak érzem magam."

A Team MRF Tyres képviselője, Vivek Ponnusamy elmondta mennyire izgatott, hogy egy rally világbajnoki futamgyőztes és kategóriabajnok szerepel a csapatában. Hozzátette: „Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Mads csatlakozott az MRF Tyres Dealer Teamhez és nagyon örülünk, hogy a 2023-as szezonban a mi színeinkben versenyzik majd.

270223_ostberg3_702f5_frz_1400x788.jpg

"A raliban elért eredményei önmagáért beszélnek és nincs kétségünk afelől, hogy félelmetes erővel fog támadni a szakaszokon. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk és építhessünk a tavaly megszerzett sikereinkre amelyet 2022-ben csapatként értünk el."

Szöveg: www.fiaerc.com, Tommy

Fotók: www.fiaerc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1718059544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása