Csomós Miklósék idén is az ERC-n versenyeznek
ERC

A 29 éves Csomós „Mixi” Miklós 2022-ben hat fordulón vett részt az ERC-n Nagy Attila navigátorával. Azonban hiába mutatta meg többször is, hogy micsoda sebességgel képes száguldani és végzett pontot érő helyen, azt - mármint bajnoki pontot - nem szerezhetett ugyanis a bajnoki szabályzatnak megfelelően csak regisztrált gyártó által szállított gumikat használó versenyzők szerezhetnek pontot. Ő pedig tavaly a Hankook-ot használta, ami nem volt regisztrálva.

2023-ra Mixi nem csak a Škoda Fabia R5-jét cserélte le egy frissebb fejlesztésű Škoda Fabia Rally2 Evo-ra hanem a gumibeszállítóját is. Mégpedig a Pirellire így új(abb) autóval és regisztrált gumikkal indul az idei rally Európa bajnoki szezon hét futamán, így esélye nyílik az ERC bajnoki pontok megszerzésére.

250223_miklos-csomos_2_21060_frz_1400x788.jpg

„Tavaly egy álom vált valóra számunkra” – mondta Csomós, akit a Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség tehetségsegítő kezdeményezése, a HUMDA Akadémia is támogat. „2022-ben teljesen ismeretlenül érkeztünk meg Fafe-ba és nem hittünk a szemünknek, amikor megláttuk a nevünk mellett a leggyorsabb szakaszeredményt az utolsó előtti gyorsaságinál. Tavaly hat ERC futamon versenyeztünk és mindenhol gyorsak voltunk, néha kicsit túl gyorsak is. Újabb szakaszgyőzelmet szereztünk a Barum rallyn, de később az autónk egy „kicsit” összetört, illetve nem is kicsit… Ez egy igazán drága ébresztő volt számunkra és újra megtanultuk a régi mondást, hogy a versenynek a célban van vége.”

250223_miklos-csomos_5_7a614_frz_1400x788.jpg

Csomós 2022-es Európa bajnoki szereplését követően 2,7 másodperccel lemaradva a második helyen végzett a Magyar bajnok Mads Østberg mögött a tavaly novemberi magyar bajnokság utolsó futamán. Ez a verseny, Rally Hungary néven, kissé kibővítve, ebben a szezonban - egy év kihagyás után - visszatér az ERC sorozatba. Emiatt Csomós „Mixi” nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy „nagyon következetesen” szerepeljen a tavalyi, ERC-t nem számláló versenyen annak érdekében, hogy minél több rutinja legyen az idei évre ezen a futamon.

„Idén lecseréltük a régi Škoda Fabia R5-ösünket egy Škoda Fabia Rally 2 Evo-ra és Pirelli gumikon fogunk versenyezni” – mondta Csomós. „Bár a navigátorommal, Atival még tanuljuk az FIA Rallye Európa bajnokságot szeretnénk néhány igazán jó eredményt elérni. Tavaly nagy támogatást kaptunk nemcsak a magyar, hanem a külföldi szurkolóktól is ami nagy meglepetés volt számunkra. Remélem idén nem csak gyorsak, hanem látványosak is leszünk a szurkolók számára.”

250223_miklos-csomos_4_857b9_frz_1400x788.jpg

Szöveg: www.fiaerc.com, Tommy

Fotók: www.fiaerc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr218059788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása