WRC menő az ERC sorozatban
ERC

Pár napja jelent meg a hír, hogy Craig Breen a rally világbajnokság mellett idén elindul a Portugál rally bajnokságban is valamint pár rally Európa bajnoki futamon is. Alább az https://www.fiaerc.com hivatalos anyagát olvashatjátok.

A Hyundai Motorsport WRC csapatához 2023-ban visszatérő ír Craig Breen idén visszatér az FIA Rallye Európa bajnokságba (ERC) is, az ír pilóta a portugáliai szezonnyitó Serras de Fafe Rallyn indul.

Craig Breen, aki jelenleg a Hyundai i20 N Rally1-es autóját vezeti a rally világbajnokságon egy Hyundai i20 N Rally2-vel fog résztvenni március 10-12. közötti Portugál ERC futamon.270123_at_breen1_56bed_f_1400x788.jpeg

Autója a Hyundai Portugália zászlaja alatt fut majd, az ERC kiruccanás pedig egy teljes portugál nemzeti bajnoki program részét képezi, amelyet Breen a WRC-s kötelezettségei mellett vállalt el. Lesz egy csapattársa is a nemzeti bajnokságban, ő Ricardo Teodósio aki háromszor is nyert már ERC szakaszgyőzelmet.

Breen számára nem ismeretlen az ERC sorozat, korábban többször is részt vett már ilyen versenyeken, többek között a Rally Hungary-n is 2020-ban. A 32 éves pilóta eddig öt ERC rallyt nyert és háromszor végzett a bajnokság első három helyezettje között.

270123_at_breen2_5babe_frz_1400x788.jpeg

Utoljára 2021-ben indult az ERC-ben, akkor a Rally di Roma Capitale-n a Team MRF Tyres csapatával versenyzett.

„Nagyon izgatott vagyok ettől a projekttől” – lelkendezett Breen akit állandó partnere James Fulton fog navigálni. „Nagy kihívás lesz egyszerre versenyezni a világbajnokságon (WRC) és a portugál bajnokságban is, de nagyon motiváltnak érzem magam, hogy Portugáliában versenyezhetek a Team Hyundai Portugáliával. A WRC szezonomat Svédországban fogom kezdeni, de alig várom, hogy Fafében is ott lehessek” – tette hozzá Craig Breen.

Szöveg: https://www.fiaerc.com és Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr718037242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása