László Martin nyerte a 24. Szilveszter rallyt
Szilveszter rally

December 27-29. között rendezték az év utolsó hazai rally versenyét az immár 24. Szilveszter rallyt a Hungaroringen és annak szűk környezetében.  

A futamra szokás szerint jó sok nevezés érkezett, az összes kategóriát figyelembe véve 300 körül volt az indulók száma. Többségében hazai indulók alkották a mezőnyt, de érkeztek versenyzők Lengyelországból, Csehországból, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából és Németországból is. Rengeteg féle autót láthatott a nagyérdemű. Volt itt legújabb Skoda Fabia RS Rally2, utolsó generációs Ford Fiesta WRC, sok Skoda Fabia R5, Ford Fiesta R5, Hyundai i20 R5, Citroen C3 Rally2, mindenféle Lada, BMW, Mitsubishi, Subaru, Suzuki, Peugeot, Audi Quattro S1 (replika), miegymás.

lm.jpg

A nulladik napon, 27-én volt a gépátvétel és a teszt gyorsasági, ami a Ring külső egy része volt fordított irányban. Utána 28-án a Ring belső szakasz várt a mezőnyre melyet kétszer kellett megfutniuk. Sajnos éppen, hogy elkezdődött a verseny meg is kellett azt szakítani. Történt ugyanis, hogy az előfutó Kaposi László / Ispaits Zoltán duó miután végigment az első szakaszon a vezető rosszul lett, megállt a szíve és egy ideig úgy tűnt meg tudják menteni az életét később a mentőben elhunyt. Szomorúan kezdődött tehát a verseny, de a szervezők úgy döntöttek, hogy folytatják a programot. Ezután már gond nélkül lement a napi két gyorsasági szakasz.

s1.jpg

Az utolsó napon 29-én két Ring külső és két Ring belső gyorsasági várt versenyzőkre. Nem volt semmi komolyabb probléma vagy baleset, az időtervet igazából végig tudta tartani a szervezőség. Mindhárom napon túlnyomórészt tiszta napos időjárás fogadta a mezőnyt és a szépszámú nézősereget, hideg volt ugyan, de nem esett az eső így ki lehetett bírni nézőként is a pályák mellett.

si.jpg

A versenyt végül a László Martin - Zsíros Gábor kettős nyerte, második lett a cseh Petr Semerád - Danny Persein duó, mindketten Skoda Fabia Rally2 Evóval indultak. Harmadik helyen végzett a Ranga László – Rohrer Ádám páros egy Skoda Fabia R5-tel melyet a néhai id. Ranga László egykori MOL dekoros Subarujának színvilágára matricáztak. Őket követte a Csomós Miklós – Nagy Attila kettős, akik versenyben itt debütáltak először a jövő évi autójukkal a Citroen C3 Rally2-vel mellyel az ERC sorozatban fognak indulni.

mixi.jpg

Jó hangulatú verseny volt a 24. Szilveszter rally, nyilván nem hiányzott az első napi tragikus eset, de azt leszámítva nem volt ezzel semmi baj. Sok és sokféle autót láthattunk, többé kevésbé próbált jól menni mindenki és sok rég nem látott haverral, ismerőssel is lehetett pár szót váltani. Most lesz egy kis uborka szezon, téli szünet a hazai rally életben, lehet újjáépíteni a versenyautókat, szponzorokat keresni, felkészülni a 2023-as rally bajnokságra.

pj.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók, Szilveszter rally

Eredmények: https://rallylive.hu/

sg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7618015164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása