Geiger, ifj. Érdi, Zákányi és Velenczei nyerték a Mediterrán rallyt
Rally2, Rally3, Historic

Múlt hétvégén azaz 2022. szeptember 16-17-én zajlott a Pécs központú Mediterrán rally melyet elsősorban a Rally2, a Rally3 és a Historic mezőnynek rendeztek, de Teszt kategória alatt a Rally1-es licenszel rendelkezők is rajthoz állhattak.

A Rally2-ben 28 páros, a Rally3-ban 38 kettős, a Historicban 27 duó míg a Teszt kategóriában 25 páros állt rajthoz. A Rally2-nek, a Historicnak és a Teszt kategóriának nyolc gyorsasági szakasz állt az itinerében míg a Rally3 mezőnynek mindössze öt gyorsaságit jelöltek ki  rendezők, de nekik mindig kevesebb a teljesítendő penzum. Ezekből az első gyorsasági szakaszt mindenkinek péntek délután/kora este kellett teljesítenie. A maradékot, a javát pedig szombaton kellett megfutniuk. 

Hangulatosnak ígérkező neve ellenére iszonyat ordenáré esős, ködös, borús, hűvös időjárás várt a Mediterrán rally mezőnyére, a mediterrán hangulatból nem sok jött át sem a versenyzőknek, sem a nézőknek. Az esőnek és az ebből fakadó vizes útburkolatnak "hála" sokan megforogtak, kisebb, nagyobb mértékben odaverték autójukat valami útmenti terepakadálynak. De voltak páran akik ijesztően nagyot estek, a hírek szerint viszont komolyabb személyi sérülés nem történt.  

A fentebb említett időjárási körülmények miatt biztonsági okokból a nyolcadik gyorsasági szakaszt törölték a versenyből így az addig elért eredmények alapján hirdettek győzteseket.

A Rally2-ben nyert a Geiger Máté - Csanády Sándor - Lada 2101 trió, második helyezett lett a Zsebe Gábor - Mohácsi László páros a Skoda Felicia-val míg a harmadik helyen az ifj. Fogarasi Attila - Toloczkó Péter kettős végzett a Honda Civic Type-R-rel.

geiger.jpg

A Historicban az olaszországi Elba Rally Historicra készülő ifj. Érdi Tibor - Csökő Zoltán páros végzett az élen a Ford Sierra Cosworth-tal. Itt második lett Wirtmann Ferenc és Kerekes József a Ford Escort RS-sel, míg a dobogó legalsó fokára a Kalapács Zsolt - Patkó Gábor - Opel Kadett C Coupe trió állt fel. 

erdi_1.jpg

A Rally3-ban a Zákányi János - Vidécz Zsolt duó nyert Lada 2105-tel, ők egyúttal a Rally3 bajnoki címét is bezsebelhették. Második helyen végzett Ikotics Mátyás és Szabó Bence Hondával míg a harmadik helyen a Geng Bence - Geng Ferenc kettős ért célba Honda Civic-kel. 

zakanyi_2.jpg

A Teszt kategóriában nyert Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a Skoda Fabia Rally2-vel, utánuk a Kovács Antal - Istovics Gergő - Hyundai i20 R5 trió következett és a harmadik helyen végzett a Matics Mihály - Németh 16 Péter duó Mitsubishi Lancer Evo 9-cel.

adamka.jpg

 Szöveg: Tommy

Fotók: Rally Szakági Bizottság  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5017935104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása