Olasz győzelem az olasz rally EB futamon
ERC

Az elmúlt hétvégén, július 22-24. között volt a rally Európa bajnokság aktuális fordulója az olaszországi Róma rally melyen immár négy verseny óta folytatódott az a jópofa széria, hogy az adott rallyt egy helyi versenyző nyeri meg. A Róma rally esetében ez a Damiano DeTomasso - Giorgia Ascalone duó volt egy Skoda Fabia Rally2 Evóval. Következő rally EB (ERC) futam augusztus 26-28. között lesz Csehországban a Barum rally, ott is vannak jó kezű helyi menők, kíváncsi vagyok folytatódik-e a sorozat. 

de_tomasso.jpg

De visszatérve kicsit a Róma rallyra. A futam aszfaltos utakon zajlott szombaton és vasárnap. Az első napon a mondhatni szokásos terminológia szerint három gyorsasági szakasz várt a mezőnyre melyeket hétszer kellett teljesíteniük, mintegy 94,2 km hosszban. Vasárnap ugyanezen szisztéma szerint 92,7 km gyorsasági várt a talpon maradt versenyzőkre. Mindkét napon volt egy egy komolyabb 30 km körüli gyorsasági a többi 5,5 - 11,7 km között váltakozott. 

A nevezési listán 73 párost láthattunk, köztük négy magyart. Ők a Herczig Norbert - Czakó Janek, a Csomós Miklós - Nagy Attila, a László Martin - Berendi Dávid és a Herczig Patrik - Varga Kristóf kettősök voltak. 

Az már szombaton látszott, hogy ha nem történik valami nagy csoda akkor ezen a futamon a külföldi indulóknak nem sok babér fog teremni, hozzáteszem a nevezési listáról hiányzott pár komoly rally EB menőnek a neve. De nyilván nem adták ingyen ezt a futam győzelmet egy helyinek sem. Szóval szombat estére az első három helyen csak olasz páros volt, Crugnola, De Tomasso, Campedelli sorrendben. Csomósék az abszolút 11. míg Herczigék az abszolút 13. helyről várhatták a vasárnapot. Herczig Patrikék az RC5 11. helyén fordultak míg László Martinék baleset miatt kiestek a küzdelemből. 

Vasárnap az első körben aztán Damiano De Tomasso az élre állt és nem is esett le onnan így ha némi szerencsével is, de megnyerte a Róma rally ERC futamot. Vasárnap a cseh Filip Mares, a spanyol Efrén Llarena és a  francia Yoann Bonato tudott némiképp beleköpni az olaszok levesébe, de csodát tenni nem tudtak így kettős olasz győzelem született.

Csomós Miklósék az abszolút 9., míg Herczig Norberték az abszolút 11. helyen fejezték be a futamot. Az RC5-ben Herczig Patrikék a 10. helyen végeztek. 

A futam végeredménye így alakult, 

roma_vege.JPG 

Szöveg: Tommy

Fotók, eredmények: https://www.fiaerc.com/erc/, https://www.ewrc-results.com/ 

     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8917891325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása