Lengyel győztes a Lengyel rally EB futamon
ERC

Az elmúlt hétvégén volt a rally Európa bajnokság aktuális fordulója a 78. Lengyel rally. A verseny rendkívül gyors és látványos murvás utakon zajlott szombaton és vasárnap, 14 db gyorsaságit kellett teljesíteni a 82 páros alkotta mezőnynek, a gyorsaságik hossza bő 188 km-t tett ki. Három magyar egység tette magát próbára, ők a Herczig Norbert - Bacigál Igor, a Csomós Miklós - Nagy Attila és a László Martin - Berendi Dávid kettősök voltak. Közülük Csomósék mentek a legjobban, a verseny vége előtt három gyorsaságival az abszolút 5. helyen álltak és nem voltak messze a dobogótól sem, de sajnos kiütötték a Skoda Fabia R5 bal hátsó futóművét így oda veszett az egész hétvégi jó szereplés. Herczigék küszködtek, küzdöttek egész hétvégén, ők végül a 10. helyen értek célba  Skoda Fabia Rally2-vel. László Martinék az RC4 kategória 8. helyén fejezték be a rallyt a Renault Clio Rally4-gyel. 

120622_marczyk_sun_pm_da88a_frz_1400x788.jpg

A 78. Lengely rallyn végül lengyel győzelem született mely a Mikolaj Marczyk - Szymon Gospodarczyk kettősnek köszönhető akik egy Skoda Fabia Rally2-vel nyerték meg a futamot. 

A futam végeredménye az alábbiak szerint alakult,

lengyel_vege.JPGKövetkező rally EB (ERC) futam a Rally Liepaja lesz Lettországban a július 2-3.-i hétvégén. 

Szöveg: Tommy

Fotó, eredmények: https://www.fiaerc.com/erc/, https://www.ewrc-results.com/  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7917856095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása