Csomós "Mixi" Miklós nyert a Veszprém rallyn
ORB, MNASZ

A múlt hétvégén, július 16-18. között rendezték a hazai rallybajnokságok aktuális fordulóját, a bajnokság egyetlen murvás futamát a Székesfehérvár - Veszprém rallyt.

A verseny kizárólag a Mercarius ORB Rally1 és a Rally1 ORC értékelésbe számított bele.

mixii.jpg

Egész szépszámú, ötven feletti nevezés érkezett a futamra. Bútor Róbert ismét megmérette magát és az új Citroen C3 WRC-t, a Mecsek rally után most a murvás utakon próbált szerencsét. Sajnos most hiányzott Mads Östberg és Jan Kopeczky is, de a hazai élmezőny nagyrésze azért rajthoz állt és a konkrét élmezőny parázs csatákat is vívott egymással. A hobbysták teljesítménye szemmel láthatóan és a stoppert figyelve is jóval gyengébb azokétól, akik a bajnoki címért küzdenek.

rafi.jpg

A mezőnyre szombaton két gyorsasági várt, mindkettőt kétszer kellett teljesíteniük. Az előző esti eső miatt volt némi sár a pályákon, de a látottak alapján nem ázott nagyon rommá sehol. Ezen a napon volt még egy Székesfehérvár belvárosi közönség csalogató farolgatás, de ez nem számított bele az értékelésbe.

A szombatot Bútor Róberték húzták be, utána Csomós Miklósék majd Hadik Andrásék következtek. Mivel Bútor azt mondta az évi két versenyévvel nem akar beleszólni a bajnokság pontjaiba, és ha elvileg nyer is a végén idő előtt le fogja adni a menetlevelét. Ezért jó eséllyel Csomóséknak állt a zászló mivel Hadikék előtt voltak 36 másodperccel.

turan_1.jpg

Ezt a nagy lehetőséget Csomós Mixi Miklós meg is tudta lovagolni és a vasárnapi három gyorsaságit - melyeket kétszer kellett teljesítenie mindenkinek - okosan beosztva és egyet meg is nyerve belőlük begyűjtötte idei és élete második abszolút rally futamgyőzelmét. Egyszersmind megnyerve ezzel a szezon egyetlen murvás futamát is. Mögötte az utolsó gyorson hibázott Hadik András, akik egy jókorát estek és bukták a rallyt. A dobogó 2. helyére így Turán Frigyesék míg a harmadik helyre Klausz Kristófék állhattak fel.

A Székesfehérvár - Veszprém rally végeredménye az alábbiak szerint alakult,

veszpr_vege.JPG 

Jó kis verseny volt ez a Székesfehérvár - Veszprém rally. A versenyt megelőző napokban jellemző verőfényes dög meleg időjárás péntek estére elromlott kissé, esett is az eső majd ezt szombat este és vasárnap napközben is megismételte, de akkora víz nem jött le az égből ami sártengerré változtatta volna a gyorsasági szakaszokat. Talán ennek is köszönhető, hogy a nagyjából 56 nevezőből 38 célba ért, talán nem olyan jelentős a kiesettek száma.

butor.jpg

Úgy tűnt maga a verseny is rendben zajlott, nem volt semmi késés az időtervben, kultúrált helyen állították fel a szervízparkot és megadták a módját a rajt és célceremóniának is.

Következő bajnoki futam elvileg az aszfalt burkolatos Vértes rally lesz augusztus 27-28. között.

szaurer.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: http://stomfoto.hu - Sándor Tamás, https://www.facebook.com/media/set/?vanity=STomRally&set=a.485592935774259 

Eredmények: www.rallylive.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6216633612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása