Az M-Sport a Rallylegendre megy (és Ken Block is)
Rallylegend

fiestawrc_3.jpg

Sok évnyi Volkswagen és Hyundai részvétel után az idei évben a Ford rally autókat fejlesztő, gyártó és versenyeztető brit M-Sport csapat lesz az idei San Marinói Rallylegend nagy durranása.

Ennek értelmében az M-Sport képviseltetni fogja magát a legújabb Ford Fiesta WRC-vel és valamelyik gyári pilótájával, akinek kiléte egyelőre még nem ismert.

Amint az a Rallylegend mai hírleveléből kiderül idén az M-Sport lesz az a gyári rally csapat, aki képviseli magát októberben San Marinóban. Rajtuk kívül a Michelin gumigyár és a Sparco versenyfelszerelés gyártó lesz még az idei Rallylegend technikai támogatója, ők egyébként az M-Sportnak is közvetlen együttműködő partnerei.

A verseny egyik fő szervezője Paolo Valli elmondta, hogy az évek alatt úgymond szokássá vált, hogy a Rallylegend mezőny elején egy aktuális gyári WRC csapat autója és annak pilótája áll rajthoz, majd őket követik a múlt versenyző ikonjai akik a legnépszerűbb történelmi rally autókkal próbálnak szerencsét. Elmondta, hogy meglepte őket milyen lelkesedéssel és meggyőződéssel kíván nekivágni az M-Sport az idei Rallylegendnek. Nagyon hálásak érte és úgy gondolják ez is igazolja eseményük nagy hírnevét.

Malcom Wilson M-Sport vezér megerősítette, hogy csapata és a Michelin októberben részt vesz a Rallylegend-en a legújabb Ford Fiesta WRC-vel. Elmondta, hogy a rallysport egyik legrangosabb fesztiváljának tekintik a San Marino-i rendezvényt mely példa nélküli betekintést ad a legizgalmasabb és inspirálóbb rally autók világába a rallysport teljes történelmén keresztül.

A rallysportban régóta fennálló partneri viszonyt ápoló Michelin és az M-Sport örömmel mutatja meg magát az októberi Rallylegend-en.

A csapat később jelenti majd be, hogy melyik sofőrjük fog kormány mögé ülni.

Az M-Sport Ford csapat jelenlegi csapat főnöke, Richard Millener elmondta, a mostani Ford Fiesta WRC az egyik legkülönlegesebb és legsikeresebb versenyautójuk, és amit elértek vele arra nagyon hosszú ideig emlékezni fognak. De az elért sikerek nem lettek volna lehetségesek a partnereik támogatása nélkül. Nagy öröm számukra, hogy egy olyan rangos eseményen, mint a Rallylegend is, bemutathassák csapatukat és partnereiket.

Arnaud Remy, a Michelin Motorsport rally igazgatója az alábbiakat nyilatkozta, a Rallylegend egy kötelező esemény minden rally rajongó számára. Ezért nagyon büszkék arra, hogy a Michelin lehet az idei verseny exkluzív gumiabroncs partnere. Egy olyan verseny partnere ahol a nevezési listát olvasva az embernek olyan érzése támad, mintha a rallysport ki kicsodáját olvasná valamilyen szakkönyvben.

A Rallylegend másik nagy támogatója a Sparco, a versenyfelszerelés ágazat egyik vezető márkája, szponzorként és hivatalos műszaki partnerként fog részt venni a 2020-as Rallylegenden. A társaság technikai és sportruházatot fog biztosítani a szervezők munkatársai számára, és bemutatják az új 2021-es Sparco-MARTINI RACING® csapatruházat kollekciót, ezzel is gazdagítva a műszaki versenyfelszerelésekből álló Heritage sorozatot. A Sparco standon szimulátorok lesznek, melyeket a közönség vehet majd igénybe és a legkülönbözőbb virtuális autó versenyeken vehetnek vele részt. Az idei Rallylegend különösen fontos lesz a Sparconak hiszen az M-Sport megjelenésével egyik legfontosabb partnerük is ott lesz San Marinóban.

„Büszkék vagyunk arra, hogy szponzorként hozzájárulunk a Rallylegend megrendezéséhez, ami egy olyan esemény aminek különös fontossága és értéke még inkább érezhető a Covid-19 vészhelyzet után ”- mondja Claudio Pastoris, a Sparco vezérigazgatója, aki hozzáteszi: „Ez az együttműködés a rallysportban annak jele, hogy a vállalatoknak és a márkáknak életképességet és bizalmat kell mutassanak a gyors és biztonságos visszatéréshez a normál életbe.”

Az amerikai Ken Block tavaly vett részt először a Rallylegend-en ahol társával az olasz Alex Gelsomino-val megnyerték a ''Mítosz'' kategóriát a Ford Escort Cosworth-tal. Ken már tavaly megígérte, hogy visszatér a Rallylegendre és tartotta magát ígéretéhez. Ennek értelmében a Cossie World Tour 2020 sorozta egyik állomása a Rallylegend lesz a Hoonigan Racing Division csapatának.

A nevezés és a jegyértékesítés elindult a 18. Rallylegendre.

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.rallylegend.com/it/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr516038702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása