Ma van Michele Mouton szülinapja

ktzadk6tf6g01.jpg

Azt mondják nem illik a hölgyek korával foglalkozni, de ha valakinek születésnapja van akkor csak szóba kell, hogy kerüljön ez a kényes téma.

A világ legsikeresebb női rally versenyzője a francia Michele Mouton ma ünnepli 69. születésnapját, ezúton kívánok neki boldog születésnapot!

Pályafutása még a 70-es években kezdődött amikor mindenféle privát és félgyári csapatok autóival bontogatta szárnyait. De az emberek többségének az Audi csapatnál töltött évei égtek be igazán. Nem véletlenül, itt érte el pályafutása legjobb eredményeit. 1981-ben már a 8. helyen végzett, míg 1982-ben - ami a legsikeresebb éve volt - az abszolút 2. lett a rally világbajnokságon az Audi Quattróval. 1983-ban még összehozott egy év végi 5. helyezést, majd 1984-ben egy év végi 12. pozíciót. Ezután nem nagyon sikerültek neki a versenyek, 1985-ben folyamatos műszaki hibákkal küzdött vagy balesetet szenvedett. Év végén elváltak útjaik az Audival és 1986-ban egy Peugeot 205 T16-tal megnyerte a Német (NSZK) rally bajnokságot. Ebben az évben két VB futamon indult, a Monte-Carlo rallyn és a Korzika rally, de egyiket sem tudta befejezni. 1986 végén visszavonult az aktív versenyzéstől, innentől már csak néha állt rajthoz, főleg Historic versenyeken. 

4132cb082fe751be41e7291d9e856a34.jpg

Az ő nevéhez fűződik az eleinte roppant látványos Bajnokok tornája nevű év végi buli rendezvény, ami eredetileg és sok éven át decemberben Gran Canarián került megrendezésre, majd egy stadionba vitt érdektelen és látványtalan vacakká silányult. 

Michele Mouton nem tűnt el a nyilvánosság elől, évek óta a rally VB-n dolgozik aki a versenyek biztonságáért felel. Sokszor lehet vele találkozni a gyorsaságikon mert mindegyiken végig gurul mielőtt azokon elengedik a versenyautókat.  

michele-mouton-girls-on-track-dare-to-be-different-1134161.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: internet 

 

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7815910560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása