Katsuta nyolc futamon indul a rali VB-n
WRC

Amint az már közismert a Toyota Gazoo Racing csapat a rali világbajnokságon szereplő csapatában az összes eddigi versenyzőjét lecserélte. Azaz a csapat 2019-es világbajnoka Ott Tanak eligazolt a Hyundai-hoz, viszont Jari-Matti Latvalával és Kris Meeke-vel nem hosszabbítottak szerződést. Helyettük jött a 6x ralivilágbajnok Sebastien Ogier, a Fordtól Elfyn Evans és a WRC-2 Pro bajnok Kalle Rovanpera. 

unnamed_2_11.jpg

Egy versenyzőjük van aki maradt a csapatnál, ő pedig a nagyjából saját nevelésű 26 éves japán versenyzőjük Takamoto Katsuta aki azért a Toyota vezérkarnak is egyfajta kívánsága, hogy ott legyen a csapatban és előbb utóbb teljes jogú tagja legyen a versenyzőgárdának. 

unnamed_4_6.jpg

Katsuta idén hét VB futamon indult R5-ös autóval, Chilében megnyerte a WRC2 kategóriát majd a német és a spanyol rali VB futamokon már a Toyota Yaris WRC-vel bizonyíthatott. Az elért eredményeknek (is) köszönhetően  2020-ban viszont már nyolc futamon állhat rajthoz a Toyota Yaris WRC-vel, negyedik versenyzőjeként a Toyota Gazoo Racing-nek. Navigátora továbbra is Daniel Barritt lesz.

A nyolc futam amin indulni fog az alábbiak lesznek,

Monte-Carlo rali január 23-26., Svéd rali február 13-16., Portugál rali május 21-24., Szardínia rali június 4-7., Finn rali augusztus 6-9., Német rali október 15-18., Brit rali október 29. - november 01., Japán rali november 19-22. 

Szöveg: Tommy

Fotók: Toyota Gazoo Racing

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr715351442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása