Solbergek a Wales ralin
WRC, WRC2

petter.jpg

A norvég rali világbajnok Petter Solberg bejelentette, hogy az idei Wales Rally GB lesz az utolsó rali VB futama, egyben az idei évre tervezett visszavonuló turnéjának a Farewell Tour-nak az utolsó állomása is. Petter amint tavaly a Spanyol ralin, itt is egy VW Polo R5-tel fog rajthoz állni a számára oly kedves versenyen. Ugyanis itt szerezte első VB futam győzelmét 2002-ben, itt vált világbajnokká 2003-ban, akkor is nyert, valamint megnyerte a versenyt 2004-ben és 2005-ben is. De egykori hű társa - aki elvileg most is beül Petter Solberg mellé - Phil Mills is idevalósi. Petter elmondta, hogy számára a Wales rali az egyik kedvenc futam a rali VB versenyei közül, fantasztikusak a gyorsaságik és mindig rengeteg lelkes szurkoló látogat ki a gyorsasági szakaszokra.

peter.jpg

Míg Petternek ez lesz az utolsó rali VB futama, 18 éves fiának Oliver Solbergnek ez lesz az első éles bevetése egy rali VB-n aki szintén egy VW Polo R5-tel fog csatába szállni. Ő is roppant izgatott és nagyon várja már a versenyt egyrészt mert ez lesz az első rali VB futama másrészt mert édesapja ellen is versenyezhet majd.

oliver.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Petter Solbeg és Oliver Solberg facebook

pos.jpg

   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3414979146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása