Elindult a nevezés a 17. Rallylegendre
Rallylegend

Elindult a versenyzői nevezés a két és fél hónap múlva kezdődő, sorban immár 17. Rallylegendre. A nevezési időszak 2019. szeptember 14-én fejeződik be az október 10-13. között tartandó versenyre.

lancia_stratos.JPG

A várva várt eseményre klasszikusan és megszokottan a Historic (60-as évektől 1986-ig futott versenyautók), a Myth (1977-1999 között versenyzett autók) és a WRC kategóriákban (itt három kategória lesz. A korai generációs WRC-k 2010-ig gyártva, aztán a 2011 és 2016 között gyártott típusok majd a legújabbak a 2017-től futó új generációsok) lehet nevezni. Viszont az idén lesz két újabb kategória, a RALLYLEGEND HERITAGE, itt csak és kizárólag az 1982 előtt gyártott full eredeti és azt bizonyító dokumentációval rendelkező Gruppe 1-es, 2-es, 3-as, 4-es és B csoportos autók vehetnek részt. Az autóknak az eredeti dekorációját is viselniük kell. Ebbe az új kategóriába harminc autó nevezését fogadják majd el. Ezek a résztvevők is menni fognak a gyorsaságikon, de pénteken és szombaton a két–két körből csak egyet-egyet teljesítenek majd. Illetve a vasárnapi The Legend gyorsaságin is mennek majd. Összességében hét mért szakasz vár rájuk melyek össztávja 40 km míg a verseny többi résztvevőjére 125 gyorsasági kilométer vár.  Az egyes szekciók (gyorsasági+etap) teljesítésére ugyanannyi maximált időt kapnak mint a mezőny többi versenyzője. A Rallylegend Heritage indulói a mezőny legelején a Legend Stars előtt mennek majd végig a gyorsaságikon.

peugeot_504_1.jpg

Lesz még egy újdonság közvetlenül a csütörtök esti rajtceremónia után. Ez pedig nem más mint a Legend Show. A Rallylegendre évek óta járó nézőknek és igazából a versenyzők nagy részének is egyik kedvence a versenyközpont előtti körfogalomban való farolgatás. Ez jópofa dolog, de sajnos nem veszélytelen mert mindig iszonyat tömeg van és közben megy a forgalom is, a helyszín nincs lezárva a közlekedők elől. Volt is ebből már pár kisebb baleset. Emiatt a rendezők jó pár éve már beiktattak az egyik gyorsaságiba egy körforgalmat ami népszerű is, de a nézőknek és a szervezőknek még ez sem volt elég. Ezért az idén még egy újdonsággal készülnek a szervezők. A verseny csütörtökén, október 10-én közvetlenül a rajtceremónia után, 20.30-kor, húsz a versenyben is résztvevő versenyző fogja végig radírozni a kijelölt pályát. A pálya 350 m egyenest és két körforgalmat tartalmaz majd. Egyszerre két autó indul el egymással szemben és mindenkinek háromszor kell leforognia a körforgalmat jobbra is balra is. A mutatott teljesítményt két zsűriosztag fogja értékelni. A húsz versenyzőből kerül ki a két döntős, akiknek mindkét körforgalmat minden irányban hatszor kell leforognia. Rögtön a döntő után a versenyközpontban lesz ennek a különszámnak a zenés díjkiosztója a Legend Night keretében.

porsche_911.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: www.rallylegend.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114979230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása