Hétvégén Nyíregyháza rally lesz

20180708_130537.jpg

Most hétvégén lesz az évadzáró Nyíregyháza rally. A futam több dolog miatt is érdekes lesz. Egyrészt itt dől el az abszolút bajnoki cím sorsa másrészt jövőre ERC, azaz Európa bajnoki versenyt akarnak itt rendezni. Ezért ez a mostani egyfajta kandidáló futam is lesz, ami miatt az egész rendezvényt az ERC előírásainak megfelelően bonyolítják le. Ennek szemmel látható jele, hogy jóval több lesz a gyorsaságik és így a verseny össztávja is mint egy "hagyományos" ORB futamon. Emiatt 1,5 szeres szorzóval számolják majd a megszerezhető bajnoki pontokat.

A versenyen indul az ORB, az ORC, a Rally2 és a Historic mezőnye is, úgyhogy összességében szépszámú versenyző gárda teszi tiszteletét a Nyíregyháza rallyn. A 16 db R5-ös autó mellett újra rajthoz áll Bútor Róbert és ifj. Tóth János valamint Botka Dávid is 1-1 Peugeot 208 R2-vel. Az ORB/ORC mezőny előfutója között ott lesz Turi Tamás és Spitzmüller Csaba, de a rally 2 előfutói között lesz Szajky István és Balázs "Öcsi" József akik csak valamilyen utcai autóval fognak menni.

A verseny pénteken egy városi prológgal kezdődik, majd szombaton és vasárnap folytatódik az igazi verseny a Zemplénben. Szombaton négy gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, amit kétszer kell megfutnia a mezőnynek. Ezek nem is lesznek rövidek ugyanis 25 km, 16 km, 11 km és 10 km hosszban kanyarognak majd a Zemplén dombjain. Vasárnap szintén négy gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, amit ismét kétszer kell teljesíteniük. Ezek 10 km, 13 km, majd 11 km és 10 km hosszúak lesznek.

A versenyről az élő közvetítés a https://www.rallylive.hu/nyiregyhaza-rallye-2018 oldalon lesz elérhető.

A hivatalos honlapon, a http://www.nyiregyhazarally.hu –n és a www.duen.hu oldalakon minden fontos információ elérhető. Térképek, időterv, nevezési listák, műsorfüzet, képek, hírek, stb.

20180708_131340.jpg

A mai sajtótájékoztatón az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás az alábbiakat mondta el a megjelenteknek.

„A Nyíregyháza Rally mai hivatalos sajtótájékoztatóján a média munkatársainak elmondtam, hogy mennyire nagy lépés előtt állunk. Sok munkánk van abban, hogy megérkeztünk Nyíregyházára és még több munkára lesz szükség ahhoz, hogy sikerrel pályázzunk az Európa-bajnoki verseny megrendezésének elnyerésére. Több száz ember dolgozik már a helyszínen, és az egész hétvégén. Bízom bennük, hogy nagyszerűen fognak teljesíteni.

A versenyzők nagyon várják a versenyt, a bajnoki cím itt dől el, nem is tudom, mikor volt ennyire szoros és izgalmas a bajnokság.

Ez egy nehéz verseny lesz. Mind a versenyzőknek, mind a szervezőknek. Több mint 220 km versenyszakasz, városi szakasz, esti gyors, tempós és technikás pályák. Visszatérő pilóták, sikeres nemzetközi szereplés után itthon újra hazai pályán induló párosok. Felsorolni is lehetetlen mennyi fontos eleme lesz a szezonzárónak.

Hosszútávon gondolkozunk, és ezen az úton most tesszük meg az első lépések.

A helyszínre érkező nemzetközi FIA megfigyelők és az EB promótere remélem egy fantasztikus versenyt fog látni, és pozitívan fogják értékelni erőfeszítéseinket.

Hajrá Nyíregyháza! Hajrá Magyar Rallye!”

20180708_130329.jpg

Szöveg: Tommy, Oláh Gyárfás facebook oldala

Fotók: Tommy

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814358921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása