Meeke a Toyotánál, Lappi a Citroennél folytatja, Latvala marad a Toyotánál
WRC

meeke_2_1.JPG

Az észak ír Kris Meeke akit tavasszal a Portugál rallyn történt totálkár után a Citroen Racing visszaléptetett az ez évi versenyzéstől jövőre visszatér a rally világbajnokság, a WRC küzdelmeibe. Mégpedig a Tommi Makinen vezette Toyota Gazoo Racing csapat színeiben egy Toyota Yaris WRC-vel száll harcba a világbajnokságért. Meeke navigátort is vált nem csak csapatot. A Paul Nagle-lel való több mint tízéves együttműködés megszűnik kettejük között, de, hogy ki lesz Nagle utódja az még nem tisztázott.

A finn Jari-Matti Latvala és társa Miikka Anttila viszont maradnak a Toyota Gazoo Racing csapatnál, ők már a harmadik évadot kezdik a Toyota Yaris WRC-vel.

tgr_0030.jpg

Távozik viszont a Toyotától a fiatal finn Esapekka Lappi és navigátora Janne Ferm akik 2019-ben a Citroen Racingnél folytatják pályafutásukat egy Citroen C3 WRC-vel. Ők az ötszörös rally világbajnok Sebastien Ogier - Julien Ingrassia páros csapattársai lesznek. 

unnamed_17.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: https://toyotagazooracing.com/, Citroen Racing 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8714308869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása