Pénteken kezdődik a 16. Rallylegend San Marinóban
Rallylegend

mbt_9413a.jpg

Most szembesültem vele, hogy megint gyorsan eltelt egy év, szinte nemrég jöttem haza a 15. Rallylegendről erre kezdődik az aktuális a sorban, a 16. verseny.

Az idei Rallylegendre 150 páros nevezését fogadták el, akik 22 országból érkeznek a mini államban rendezendő rally fesztiválra. A legkülönfélébb autótípusok lesznek a 60-as évektől napjainkig, a szocialista érából és persze a profi gyári autókig bezárólag.  

A mezőnyben rengeteg különböző kvalitású és ilyen olyan nemzeti bajnoki címet bezsebelő versenyzőktől kezdve az egykori és jelenlegi gyári versenyzőkig, világbajnokokig sokféle névvel találkozhatunk majd. Versenybe száll például Mikko Hirvonen, Kris Meeke, Craig Breen és Gustavo Trelles, a Martini Racing parádén áll rajthoz Miki Biasion, Marku Alen, Juha Kankkkunen, Franco Cunico, Andrea Aghini, Riccardo Patrese és Emanuelle Pirro is. Utóbbiak természetesen egy-egy Martini Racingbe dekorált autóval szerepelnek majd.

A versenyen gyakorlatilag négy fő kategória van, azon belül pedig géposztályok szerint válogatva az autók és a versenyzők. Ezek szerint van a Legend Stars akiknek az idejét nem mérik, ez gyakorlatilag az előfutók népes mezőnyét jelenti. Sok mindenkivel együtt itt mehetnek az egykori nagy Gr.B-s autók is. Illetve itt fog rajthoz állni az a három mókamester, akik az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén sem a stoppert fogják legfőbb ellenfelüknek tekinteni, ők a látványra hajtanak. Ők pedig Paolo Diana a helyi hős a Fiat 131 Abarth-tal, Christof Klausner Ausztriából a hosszú Audi Quattróval és Frank Kelly aki Írországból jön a Ford Escort MkII-vel. Lesz egy Historic kategória, értelemszerűen a régebbi autóknak, egy Myth (mítosz) a főleg kései 80-as, 90-es évek autóinak és egy WRC / Kit-Car ahol a legfrissebb korú, ide illő autókkal lehet rajthoz állni.

clzx3417.JPG

A versenyközpont hagyományosan a serravalle-i sportkomplexumban és annak szűk környeztében lesz kialakítva, többek között a The Legend nevezetű gyorsasági is itt található. Itt van a rajt és cél ceremónia, a parc fermé, az összes bazáros, kiállítás, büfék, a sajtó és versenyközpont, a gépátvétel, a beszélgetések, riportok, a Martini Racing megemlékezés, autogramm osztások mindkét napon, közönségtalálkozó a versenyzőkkel és a többi. De itt mutatják be a legendás olasz navigátor Gigi Pirollo “Una curva lunga una vita” című könyvét. Gigi Pirolo olyan emberekkel versenyzett, mint Franco Cunico, Piero Liatti vagy Alex Fiorio.

Az éles program péntek 10.00 – 14.00 között kezdődik az I Laghi gyorsasági egy rövidebb szakaszán a nem kötelező shakedown-nal.

Péntek este 19.18-kor kezdődik az első gyorsasági az I Laghi, utána 19.51-kor a San Marinó aminek a vége fent van a san marinói várban. Ezt követően egy nagyon hangulatos és kihagyhatatlan két órás átcsoportosító veszi kezdetét ahol az össze autó és versenyző egy kupacban lesz. Rengeteg jó fotót lehet csinálni és általában be lehet szerezni a még hiányzó autogrammokat is. Ezután 22.54-től és 23.27-től még egyszer teljesítik az előző két gyorsaságit majd nyugovóra tér a város és a mezőny.

Szombaton a szokásoknak megfelelően kényelmesen 13.23-kor veszi kezdetét a versengés a La Casa gyorsaságin, majd 14.06-kor a Piandavello következik és 14.45-kor a The Legend-del fejezik be az első kört. Rövid pihenő után délután még egyszer ez a három gyorsasági lesz, 17.01-kor, 17.44-kor és 18.23-kor.

Vasárnap csak két gyorsasági lesz, azaz csak egy a The Legend amit 11.15-kor és 14.05-kor teljesít a mezőny, ezután cél, célceremónia és díjkiosztó lesz.

A három nap alatt mindössze 200 km-t teljesít a mezőny, ebből kb. 74 km a gyorsaságik össztávja. Tehát nem egy maratoni versenyről van szó, de legalább etapon sem kell kétszer megkerülniük a földet.

en5a4266.JPG

A Martini Racing parádé keretében szereplő versenyzők és Martini dekoros autóik szombaton és vasárnap kétszer mutatják meg magukat. Mindkétszer a napi két The Legend gyorsaságin a mezőny előtt fél, egy órával láthatjuk majd őket. Akik pedig, Miki Biasion, Marku Alen, Juha Kankkkunen, Franco Cunico, Andrea Aghini, Riccardo Patrese és Emanuelle Pirro lesznek.

A Rallylegend legjobb része nyílván maga a verseny. Nagyon jó hangulatú verseny ez, nincs központi szervizpark, mindenki ott szervizel ahol, és amikor akar, ez is klasszul idézi a régi rally versenyek hangulatát.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com/en/ 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8714290931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása