Elindult a nevezés az idei Rallylegendre
Rallylegend

locandina_martini_racing.jpg

San Marinói köztársaság. Július 16-án hétfőn megnyílt a nevezés lehetősége a 16. Rallylegenden résztvenni kívánó versenyzőpárosoknak. Az elmúlt évekhez hasonlóan valószínűleg az idén is nagy  érdeklődés fogja övezni a rendezvényt szerte Európa legkülönbözőbb országaiból.

Szinte biztos, hogy idén is sok mai és egykori nagy rallysztár tiszteletét teszi San Marinóban. Akár önszántából akár a rendezők meghívásásnak eleget téve.

Idén is három fő kategóriában lehet nevezni a versenyre. A legrégebbi és talán legvarázslatosabb autók (pld. Lancia 037) a Historic kategóriában indulhatnak. A következőben, a Myth-ban az 1998-ig gyártott autók (pld. az összes Gr.A-s autó, Impreza, Lancer, Escort Cossie, Lancia Delták) vehetnek részt, míg a legújabb autók a WRC kategóriában mérhetik össze erejüket.  

Idén van 50 éve, hogy a Martini Racing benne van a nemzetközi autósportban így az idei, immár 16. Rallylegendnek ez lesz az egyik fő csapása. A rendezők célja, hogy méltón ünnepeljék meg az autósport ezen legendás brandjét, ezért a Martini Racinghez kapcsolódó legjobb versenyzőket és autókat kívánják októberben San Marinóba csábítani. Természetesen ott lesz (és egyenlőre csak ő a biztos) Massimo “Miki” Biasion az olaszok kétszeres (1988, 1989) rally világbajnoka. Aki nem mellesleg idén ünnepli majd első VB címének a 30. évfordulóját, gondolom erről is ejtenek majd néhány “keresetlen” szót. Ő ugye a Lancia Deltával vált naggyá, bajnokká, természetesen a Martini Racing színeiben így neki bérelt helye van a Rallylegenden.

Nem felejtkeznek el a rendezők a verseny talán legfontosabb embereiről, a nézőkről sem. Nekik az eddig ismert jegyek mellé kitalálták az All Plus bérletet. Aki ezt megveszi minden nap kap egy aperitifet, bemehet a Rally Village területén körbezárt versenyautó kiállítás területére, igénybe veheti a shuttle busz járatokat, Rallylegendes ajándékokat kapnak jegyük mellé és belépésük lesz a Grandstand nézőhelyekre is.   

rl18.jpgA Rallylegend főtámogatói az Eberhard & Co. óramárka melynek Biasion az egyik nagykövete és ezen óracég az esemény hivatalos időmérője is. Rajtuk kívűl ott lesz a Shell olajcég és a Pirelli gumiabroncs gyártó óriás, valamint a legális sebességmérő előrejelző a Coyote is.

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.rallylegend.com/en/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3214121849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása