Paffett és Glock nyerték a DTM idénynyitót

dtm-1525530034.jpg

Gary Paffett és Timo Glock nyerték a Német túraautó bajnokság, a DTM szezonnyitó futamait a németországi Hockenheimben. Gyártók szerint Paffett Mercedes AMG C63 DTM-mel míg Glock BMW M4 DTM-mel aratta futamgyőzelmét.

A szezonnyitó hagyományosan Baden-Württemberg tartományban a Hockenheimringen volt, szombaton és vasárnap egy-egy futammal.

A szombati első 36 körös futamot Garry Paffet nyerte Mercedes AMG C63 DTM-mel, második lett Lucas Auer szintén Mercedes AMG C63 DTM-mel míg a harmadik helyen Timo Glock ért célba BMW M4 DTM-mel.

dtm-1525529269.jpg

Paffett 2013 júniusában nyert utoljára DTM futamot így jó sokat várt a 21. győzelmére. Elmondta, hogy el van ragadtatva a csapattól és saját teljesítményétől is. Véleménye szerint a futamon a korai pitstop kiállásuk volt a siker kulcsa, és rendkívül elégedett az autóval is.

Az aktuális bajnok René Rast a kilencedik helyre hozta be az Audi RS5 DTM-et. Az első futam végeredménye az alábbiak szerint alakult,

hr_1_fut.JPGA versenyzőknek nem sok idejük maradt pihenésre, mert vasárnap 11.25-től kezdődött az aznapi időmérő majd 13.30-kor a hétvége második futama.

A második futamot, ami szintén 36 körös volt Timo Glock nyerte meg a BMW M4 DTM-mel. Második lett Mike Rockenfeller Audi RS5 DTM-mel míg a dobogó legalsó fokára az első napi győztes Garry Paffet állhatott fel a Mercedes AMG C63 DTM-mel.

dtm-1525615639.jpg

A futam igencsak izgalmas és látványos volt, a nézők és a versenyzők sem felejtik el egy ideig. Glock és Paffett hosszú ideig kőkeményen küzdött egymással, számtalanszor változtatva a pozíciójukat. A végén mindketten kimerülten, de boldogan ölelték meg egymást. Glock ezzel megszerezte ötödik DTM futamgyőzelmét. Glock elmondta, hogy ez volt élete legjobb versenye, tiszta versengés volt, bele kellett adnia apait-anyait és nem kímélhette autóját sem. Ez egy igazi klasszikus DTM verseny volt,  a legjobb verseny amin valaha részt vett, pedig van belőle jópár a pályafutásában.

dtm-1525612627.jpg

A második futam végeredménye az alábbiak szerint alakult,

hr_2_fut.JPG 

A következő DTM versenyhétvége a Lausitzringen lesz szintén Németországban, május 18-20. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: www.dtm.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3013899636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása