Összeállt a Lada 2016-os WTCC csapata

nicky_catsburg_action.jpg

A túra autó világbajnokságban azaz a WTCC-ben szereplő Lada Sport Rosneft csapat ismertette a 2016-os évben náluk versenyző pilóták névsorát.

Ez a következők szerint alakul, leszerződtették a Hondától távozó 53 éves egykori F1 pilótaként is szereplő és 2009-es WTCC bajnok olasz Gabriele Tarquinit akinek rendkívül nagy tapasztalatára és rutinjára nagy szüksége van a Lada Sportnak.

gabriele_tarquini.jpg

A csapathoz szerződött az elmúlt években privát csapatokban versenyző 23 éves francia Hugo Valente is.

hugo_valente.jpg

Harmadikként csatlakozik a Lada Sporthoz a 27 éves holland Nicky Catsburg. Ő eddig főleg GT sorozatokban versenyzett de 2015-ben, miután James Thompson kikerült a Ladától kipróbálta már a Vestát.

nicky_catsburg.jpg

Az elmúlt szezonban a Kínai versenyen, Shanghai-ban a rajt után majd a verseny után a boxban volt egy kis kakaskodás Tarquini és Valente között de a Lada Sport csapatvezetője Victor Shapovalov nem fél tőle, hogy ez kihatással lehet kettőjük idei évi teljesítményére. Shapovalov elmondta, mindketten profi autóversenyzők akik túl tudnak lépni ezen a konfliktuson. Biztos benne, hogy együtt fogják tolni a csapat szekerét és mindent megtesznek majd a sikeres 2016-os szereplésért. Ismerik mindkettőjük kvalitásait hiszen ezért szerződtették le őket.

Az idei már az ötödik szezonja lesz a Lada Sportnak a WTCC-ben. Ez idő alatt két győzelmet és három dobogós helyezést értek el. Az idei évben nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos teszteknek a csapat technikai bázisán a Magny-Cours-i pályán de egyéb teszt helyszíneket is terveznek. A fejlesztések fő csapásvonala a futómű, a karosszéria, és a kormánymű egyes elemei illetve a Vesta új 380 lóerős turbómotorja.

Szöveg: Tommy

Fotók: WTCC Press 

 

 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr628358094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása