Hat Hyundai i20 raliautó a Korzika ralin

Jövő héten lesz az idei 13 futamos rali VB szezon 10. versenye a Korzika rali. A Hyundai Motorsport csapat fennállása óta ez a verseny egy komoly mérföldkőnek számít ugyanis itt fog rajthoz  állni a legtöbb Hyundai i20 raliautó. Az igazsághoz tartozik, hogy ebből 3db a WRC és először éles körülmények között 3db R5 kategóriás autó lesz. 

e176ec25-ed50-4371-83fb-8077add59486.jpg

A WRC-ket a csapat állandó pilótái fogják vezetni azaz, Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon. Az R5-ösöket a gyári tesztpilóta Kevin Abbring, a fiatal olasz Fabio Andolfi valamint a sokat látott francia Stéphane Sarrazin fogják hajtani. 

hr5.jpg

A WRC-ben szereplő Hyundai Motorsport csapat az összesített értékelésben 201 ponttal a második helyen van, négy futammal a bajnokság vége előtt 55 ponttal lemaradva a listavezető VW Motorsporttól. A csapatnak két győzelme van az idei bajnokságban ezen kívül öt egyéb dobogós helyezést értek el. Nem titkolt szándékuk, hogy Korzikán is folytassák a jó szereplést. 

119e3b96-8225-4c19-8f98-716145f024d3.jpg

Az egyes csapat autóiban Neuville és Sordo fog versenyezni míg a kettes csapat autóját Hayden Paddon irányítja majd. A tavalyi világvége hangulatot árasztó özönvíz szerű esőzésekkel tarkított futamhoz képest a gyorsaságik 70%-a új és a gyorsasági össztáv 20%-al hosszabb lesz.

A versenyen összesen 10db gyorsasági szakasz lesz, ezzel a szezon legkevesebb mért szakaszával bíró futama lesz a Korzikai.

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9711738515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása