29 nevező a WRC Szafari rallyra...
WRC, WRC2

Az idei szezonban, három hónappal előbbre hozták a WRC rally világbajnokság soron következő futamát a kenyai Szafari rallyt. Így az június vége helyett március 27-31. között kerül megrendezésre és amelynek az útvonala szinte teljesen megegyezik a 2023-as útvonallal (19 db, 367,76 km-nyi gyorsasági szakasz).

tanak_23.jpg

E hét elején pedig nyilvánosságra hozták a nem meglepő módon elég szerény nevezési listát is.

Mindössze 29 versenypáros nevezett az eseményre amely majd szerda reggel kezdődik a shakedownnal. Ezt követi csütörtökön az első gyorsaságiként is szereplő szuperspeciál Nairobi külvárosában. Utána három napos verseny jön, minden nap három gyorsasági szakasz két körben, melyek körülbelül két órányira északnyugatra helyezkednek el a kenyai fővárostól.
A kilenc Rally1-es autó között három Toyota Yaris Rally1-es lesz, Rovanperä-val, Evans-szal és Katsutával, valamint három Hyundai i20 Rally1-es melyeket Neuville-re, Tänakra és Lappira bíznak majd. Végül az M-Sport Fordnál három Ford Puma Rally1-est láthatunk amelyeket Fourmaux, Munster és Serderidis vezet majd, utóbbi privátként nevezett.
Az 2024-es szezon első versenyétől eltérően (Monte-Carlo és Svédország) csak 14 db Rally2-es autó lesz, ezekből 13-an neveztek a WRC2 bajnokságba, köztük Oliver Solberg, Nicolas Ciamin, Gus Greensmith és Kajetan Kajetanowicz. Őket követi még pár helyi versenyző régebbi típusokkal, például Mitsubishi Lancer Evókkal.  

https://enhance-storage-stack-prod-wrcmediafilestorage-g3z2hg3urwff.s3.amazonaws.com/d85b5a59-cd63-4612-8e3e-669c032390a6_wrckenyaentry-list2024v1.pdf

Szöveg: Tommy

Fotó: M-Sport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1818346347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása