Ott Tanak visszatér a Hyundai Motorsporthoz!
WRC, Ott Tanak

A 2019-es rally világbajnok megegyezett az alzenaui székhelyű csapattal és jövőre visszatér a Hyundai Motorporthoz ahol újfent a belga Thierry Neuville csapattársa lesz.

tanak_hyundai.jpg

Tänak 2022. év végén egyetlen szezonra az M-Sport Ford World Rally Team csapatához igazolt a Hyundai-tól. Most ugyanez történik csak fordított irányba.

Nem ez az első alkalom, hogy az észt sztár egy döntésével felrázta a rally világbajnokság szervizparkját. Amikor 2019-ben a Toyotától a Hyundaihoz igazolt azt azon a hétvégén hozták nyilvánosságra, amikor a Toyota Yaris WRC-vel megnyerte a világbajnoki címet.

Ironikus módon ez a legutóbbi lépése pedig akkor derült ki, amikor az M-Sport Ford Puma Rally1 Hybrid fedélzetén Chilében szenzációs futam győzelmet arattak.

Tänak döntése, hogy visszatér a Hyundaihoz megmozgatja a szemöldököket a sportágban. A legutóbbi három évben amíg Tanak a Hyundai i20 különféle csúcsvariánsait vezette mindössze öt futam győzelmet aratott, eggyel kevesebbet a hathoz képest, amelyet a Toyotával a bajnoki címet nyerő szezonjában ért el.

A DirtFish egyik vezető forrása szerint a Hyundai vezetőségében a közelmúltban bekövetkezett személyi változások állhattak a döntés középpontjában.

„Nézd meg a csapatot” – mondta a forrás. „A Hyundai nem a 18 hónappal ezelőtti Hyundai. A csapatfőnök megváltozott, a csapatmenedzser távozott és most már FXD (Francois-Xavier Demaison műszaki igazgató) segít a mérnöki oldalon. Most minden teljesen más. Nem titkolt dolog, hogy Ott Tanak a múltban nem szerette az egész csapatot, de most új arcok vannak a csapatnál. OK, nem valószínű, hogy Andrea Adamo visszatérne, de láthatjuk, hogy (Tänak) látja a változást és ez elég ahhoz, hogy meggyőzze őt, hogy újra a Hyundaihoz igazoljon."

Az RTBF belga médiával beszélgetve Neuville bevallotta, hogy alig várja a legnehezebb csapattársának tartott pilóta visszatérését. Neuville azt mondta: „Meg kell erősítenünk a csapatot. Tanak egy másik versenyautó ismeretével tér vissza és ez csak segíthet nekünk. „Mindig azt mondtam: ő volt a legkeményebb csapattárs, akit a legnehezebb legyőzni. Referencia volt számomra, lehetőséget adott arra, hogy időről időre felülmúljam önmagam.”

A csapaton belüli esetleges rivalizálásról beszélve Neuville azt mondta, bízik a csapat vezetőségében. Hozzátette: "Még ha nem is mindig könnyű a csapat együttműködése, Cyril Abiteboullal az élen, Tanak jó csapatjátékos és jó csapattárs lesz."

A DirtFish felvette a kapcsolatot Tänakkal és a Hyundai Motorsporttal is, hogy kommentálják a történteket.

A DirtFish úgy tudja, hogy Esapekka Lappi a következő szezonban is a csapatnál marad, de a finn pilóta csökkentett programot futhat és esetleg osztozkodni fog a harmadik autón honfitársával, Teemu Suninennel.

Szöveg és fotó: www.dirtfish.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3918227229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása