A Solberg család is rajthoz áll a Svéd rally EB futamon
ERC

Gyakorlatilag a komplett Solberg család rajthoz áll a július 6-8. közötti rally Európa bajnokság, az ERC következő fordulóján a BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia-n Svédországban a Rally Legends betétfutamon.

A 48 éves Petter Solberg a Citroën C4 WRC-ét hozza ki a garázsból, navigátora édesanyja Tove Solberg lesz. Petter felesége Pernilla Solberg egy Mitsubishi Lancert fog vezetni, míg Petter bátyja az egykori rendszeres rally VB résztvevő Henning Solberg pedig egy Gr.A-s Toyota Celicával fog részt venni a versenyen, nála a felesége Maud ül majd a jobb egyben. Mellettük versenyautóba ül 1984 rally világbajnoka, az egyetlen svéd rallyvilágbajnok Stig Blomqvist is egy Audi Quattro S1-gyel. És indul még Alister McRae is, ő Petter Solberg Ford Escort Mk2-jét kapja kölcsön. Alister fia Max az idén épp az FIA Junior ERC bajnokságban versenyzik, aki így jön majd a Rally Hungary-ra is.

300623_rbcp_solberg_1_0b2e8_f_1400x788.jpg

„A család kijön játszani, és nagyon izgatott vagyok, hogy Pernilla, Henning és jómagam is részt veszünk a verseny Rally Legends részében és újra akcióba léphetünk. Annak is nagyon örülök, hogy még sok más rallylegenda is érkezik a versenyre. Nagyon klassz, hogy a szülővárosunk közelében rendeznek egy ilyen remek versenyt. Tudom, hogy ez egy csodálatos fesztivál lesz.”

300623_rbcp_solberg_2_9d7e4_frz_1400x788.jpg

Míg a Solberg család idősebb tagjai demó módban, csak a Rally Legends betétfutamban vesznek részt, addig a 21 éves Oliver Solberg, Petter és Pernilla fia a futamgyőzelemért versenyzik majd 16 gyorsasági szakaszból álló ERC eseményen a Toksport WRT színeiben nevezett Volkswagen Polo GTI R5 fedélzetén. A fiatal svéd versenyző épp egy VW Polót vezetett, amikor 2019 májusában megnyerte a Liepāja Rallyt így 17 évesen ő volt a legfiatalabb ERC futam győztes versenyző.

300623_rbcp_solberg_3_33cae_frz_1400x788.jpg

A verseny honlapja: https://ercroyalrally.com/en/

Szöveg: https://www.fiaerc.com/erc/ és Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/erc/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2518158132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása