Fourmaux és Munster lesznek az M-Sport WRC2-es versenyzői
WRC, WRC2

Az M-Sport Ford csapata bejelentette, hogy 2023-ban a francia Adrien Fourmaux és a luxemburgi Grégoire Munster fogják vezetni a két egyforma Ford Fiesta Rally2-es versenyautót melyekkel a WRC2 bajnoki címéért fognak küzdeni.

161222_msrt_fiesta_0f0db_frz_1400x788.jpeg

Adrien Fourmaux 2022-ben egy meglehetősen szerencsétlen szezont futott a Ford Puma Rally1-gyel amivel sajnos sok anyagi kárt okozott az M-Sport-nak. 2023-ban "visszakerül" az FIA Rally Világbajnoki sorozat első számú utánpótlási kategóriájába. A Ford Fiesta Rally2 nem lesz neki ismeretlen hiszen Fourmaux 2019 és 2021 között 33 WRC2-es szakaszgyőzelmet és hat WRC2-es dobogós helyezést ért el ezzel a típussal.

Fourmaux-val ellentétben Munster kevésbé ismeri a Ford gépeit, a Monte-Carlo rallyn (január 19-22) debütál majd a kék oválosban. Az elmúlt három évben a Hyundai i20 R5-ös és Rally2-es gépeit hajtotta. 
A 23 éves luxemburgi pilóta a WRC2-ben versenyzett az idei szezonban és épp a szezonzáró Japán rallyn szerezte meg első WRC2-es győzelmét egy Hyundai i20 N Rally2-vel. 

Fourmaux elmondta „Nagyon örülök, hogy zsinórban negyedik éve lehetek az M-Sport Ford csapat tagja és alig várom, hogy a következő hónapban visszatérhessek Monte-Carlóba. Karácsony után lehetőségünk lesz egy komolyabb tesztre a Ford Fiesta Rally2-vel amely remélhetőleg tökéletes felkészülés lesz a Monte-Carló rally-ra. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak amiért megadták a bizalmat és a lehetőséget, hogy 2023-ban náluk vezethessek és alig várom, hogy lássuk mire leszünk képesek.”

Munster, az egykori belga bajnok Bernard fia nemrégiben ellátogatott az M-Sport Ford Dovenby Hall bázisára, hogy tesztelje az autót és megnézze a létesítményeket. Egyértelműen izgatott, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhat amely ilyen jó hírnévvel rendelkezik a fiatal tehetségek gondozásában. „Dovenby Hall létesítményei és infrastruktúrája fantasztikus; a műhely és az új épület egészen lenyűgöző. A tesztpályán is nagyon jó volt vezetni különösen a jeges körülmények között” – mondta. „A jövő évi terv az, hogy sok versenyen vegyek részt a WRC2-ben a Rally2-es autóval. Biztos vagyok benne, hogy fel tudom használni a elmúlt években szerzett tapasztalataimat miközben sok új versenyhelyszín vár rám. Alkalmazkodnom kell az új autóhoz és szeretnék jól teljesíteni és jó eredményeket elérni. Az M-Sport egy igazi tehetséggyár. Ha megnézzük [Elfyn] Evanst, [Ott] Tänakot és [Thierry] Neuville-t, mindannyian az M-Sport-tól származnak. Szerintem ez a legjobb hely egy versenyző fejlődéséhez, jó a csapattal együtt dolgozni az autó pedig erős. Jó szezon áll előttünk így a hangsúly azon lesz, hogy maximálisan együtt tudjak dolgozni a csapattal, hogy tapasztalatot szerezzek és pilótaként fejlődjek.”

munster.jpg

2023-ban igen komoly csata várható a WRC2-es bajnoki címért mivel több sztár is elkötelezte magát a kategória mellett. Oliver Solberg egy Škoda Fabia RS Rally2-t fog vezetni ahogy a fiatal cseh Erik Cais is. A következő hetekben más gyártók és versenyzők bejelentései is várhatóak.

Szöveg: www.wrc.com, Tommy

Fotó: www.wrc.com 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1518003932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása