A Hyundai meneszti Solberget
WRC

Mai napon jelentette be a Hyundai Motorsport, hogy a 2023-as rally világbajnoki szezonra nem hosszabbítja meg Oliver Solberg-gel a szerződést. A csapat nem is nevezi már Solberg-et a szezonzáró aszfaltos Japán rallyra, csupán a pályabejáráson és a promóciós eseményeken fog résztvenni. Japánban egyelőre csak Ott Tanak-ot és Thierry Neuville-t tervezik bevetni. Ezzel Solberg 2022-es szezonja a múlt heti Új-zéland rallyn végetért.

os2_1.jpg

Oliver Solberg az idei rally világbajnoki szezonban nyolc futamon állt rajthoz, a Monte-Carlo, a Svéd, a Horvát, a Kenya, az Észt, a Finn, a Belga és az Új-zéland rallykon. Mindösszesen négyszer ért el pontszerző helyezést, volt 4., 5., 6. és 10. is és összesen 33 bajnoki pontot szerzett és a bajnokság 12. helyén áll.   

Vele szemben csapattársa/váltótársa a spanyol Dani Sordo három futamon kapott lehetőséget, a Portugál, a Szardínia és a Görög rallykon. Mindhárom alkalommal harmadik helyen végzett ezzel 49 bajnoki pontot gyűjtött be, jelenleg a 9. helyen tanyázik a bajnoki pontversenyben. Sordo egyébként lehetőséget kap még az október 20-23. közötti Spanyol rallyn is. 

os_2.jpg

Szóval lehet mellébeszélni és szépítgetni a hírt, de a válás oka Oliver Solberg igen szerény idei teljesítménye. Valószínűleg nem kell őt temetni, nagyon fiatal még, biztos nem ér véget ezzel a pályafutása, de át kell gondolniuk hogyan tovább és mivel, milyen bajnoki sorozatban. 

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9417948482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása