Teemu Suninen a Montéra készül
WRC, WRC2

A 2021-es kaotikus verseny szezonjából kilépő finn Teemu Suninen pénteken Délkelet-Franciaországban tesztelte a Hyundai i20 Rally2-t, hogy alaposan felkészüljön az idei rally világbajnoki szezon nyitó futamára, a Monte-Carló rallyra.

ts_1.jpg

A finn versenyző 2021-et az M-Sport Ford gyári csapatának tagjaként kezdte el egy Ford Fiesta WRC-vel illetve felváltva a Ford Fiesta Rally2-vel is versenyzett. A nyár vége felé azonban teljesen váratlanul elhagyta az M-Sport alakulatát és elég gyorsan csatlakozott a Hyundai Motorsport-hoz ahol alapvetően a WRC-2-es programban számítanak rá. Mondjuk ott is gyorsan bedobták a mélyvízbe, mert a szezonzáró Monza rally előtt Ott Tanak váratlanul visszamondta az indulást így Teemu Suninen-t ültették be a Hyundai i20 WRC-be.

2022-ben Suninen a Hyundai Motorsport WRC-2-es programjában fog részt venni és szeretne stabil, pontszerző versenyző lenni. Suninen részletes versenyprogramját még nem hozták nyilvánosságra, de a januári Monte-Carló rallyn biztosra vehető az indulása.

ts2.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó, videó: Teemu Suninen, www.youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516806538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása