Új elnöke van az FIA-nak

Új elnöke van a Nemzetközi Autómobil Szövetségnek, közismert nevén az FIA-nak. Az új elnök a 14 x Közel keleti (MERC) rallybajnok Mohammed Ben Sulayem aki az Egyesült Arab Emírségek azon belül Dubai szülötte. 1961. november 12-én született, tehát az idén lett 60 éves. 

mbs.jpg

Pályafutása során 1988 és 1995 között tizennyolc rali-világbajnoki futamon állt rajthoz. Első versenye az Akropolisz-rali volt 1988-ban. Az 1991-es argentin ralin elért hetedik helyezésével szerezte első világbajnoki pontjait.

1986 és 2002 között tizennégy alkalommal nyerte meg a közel-keleti ralibajnokságot. Ezzel a teljesítményével, valamint a bajnokságban elért verseny-győzelmeivel magasan rekordtartója a sorozatnak.

Pályafutása során szinte csak a Toyota és a Ford rallyautóit használta, emiatt a pletykák szerint az M-Sport vezér Malcolm Wilson nagy tisztelője a sok éven keresztül törzsvásárló Ben Sulayem-nek.

Mohammed Ben Sulayem egyebek mellett híres a méregdrága privát autógyűjteményéről is, akit érdekel utána nézhet az interneten. 

A leköszönő FIA elnök a francia Jean Todt aki szintén komoly autósportos múlttal rendelkezik. Sikeres rally navigátor volt majd csapatvezető a Peugeot Sport-nál és a Ferrari F1 csapatánál. FIA elnöki tisztségét 2009-től e hét közepéig töltötte be. 

Szöveg: Tommy

Fotó: www.fia.com  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316786790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása