Andreas Mikkelsen a WRC2-es bajnok
WRC2

A norvég Andreas Mikkelsen nyerte meg az idei WRC2-es bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy a múlt hétvégi Spanyol rally VB futamon rajthoz sem állt.

A VW és a Hyundai WRC csapatok egykori gyári versenyzője úgy vágott neki az idei évnek, hogy meg akarja nyerni mind a rally VB keretein belül szervezett WRC2-es bajnoki címet mind a rally Európa bajnoki címet.

am_3.jpg

A rally VB-n jól kezdett hiszen nyert Monte Carlóban majd második lett az Arctic rallyn. Utána a Horvát rallyn csak ötödiknek érte be majd következett egy sikertelenebb éra. Portugáliában nem tudott indulni mert korona vírusos lett, Szardínián pedig nem tudott pontot szerezni. Utána viszont megnyerte az Észt rallyt és az Akropolisz rallyt is. A WRC2-es bajnokságban hét futamon kell indulni és ebből a legjobb haton elért eredményt értékelik. Mikkelsen ezért nem is indult a Spanyol rallyn hanem a november végi Monza rallyt célozta meg hetedik futamnak. Legfőbb ellenfele a szintén norvég Mads Ostberg viszont indult Spanyolországban, de egy defekt miatt nem tudott elég pontot gyűjteni, hogy életben tartsa bajnoki reményeit így a Monza rally eredményétől függetlenül Andreas Mikkelsen-hez került a 2021. évi WRC2-es rally világbajnoki trófea. Igazából pontegyenlőség van Mikkelsen és Ostberg között, de Ostberg-nek nincs több esélye hiszen ő mind a hét futamán elindult már, míg Mikkelsen-nek hátra van még a Monza rally. Ott elég neki egy pontot gyűjtenie és akkor 100%, hogy ő a világbajnok.

Nekünk magyar szurkolóknak pedig jó hír, hogy a most hétvégi Rally Hungary rally Európa bajnoki versenyen is rajthoz áll Andreas Mikkelsen és minden bizonnyal Nyíregyházán fogja ünnepelni annak bajnoki címét. 

Szöveg: Tommy

Fotó: Andreas Mikkelsen 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9516725660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása