Holnap kezdődik a Spanyol rally VB futam
WRC

Holnap kezdődik és vasárnapig tart a rally világbajnokság soron következő, idei utolsó előtti futama a Spanyol rally. 

A verseny sok évig a bajnokság egyetlen vegyes talajú futama volt, ez az idén megszűnik és újra kizárólag aszfaltos gyorsaságik szerepelnek a programban. A szinte már versenypálya minőségű Costa Durada környéki utak nagyon gyorsak szoktak lenni, rendkívül fontos a kanyarok precíz levágása, abszolválása mert ezeken tizedmásodperceket lehet nyerni vagy veszíteni. Viszont a kanyar levágások miatt mindig sok kavics és szemét kerül az utakra ami befolyásolhatja a stabilitást. A sima, jó minőségű aszfalt alapvetően jól tapad, de ha meleg lesz a versenyen akkor a gumik is hamar el tudnak melegedni így azokra is figyelni kell a pilótáknak. A Pirelli a P Zero RA HA gumikat biztosítja majd kemény és puha verzióban valamint szükség esetén a Cinturato esőgumit.

54_rallyracc_catalunya_sordo_dani_2.jpg  

A Spanyol rally 1957 óta létezik, 1991 óta része a világbajnokságnak. A legsikeresebb versenyző Sebastien Loeb aki 2005 és 2012 között minden alkalommal nyert itt. 

Csütörtökön reggel lesz a bemelegítő shakedown szakasz majd pénteken reggel kezdődig az igazi verseny. Ekkor hat gyorsasági vár a mezőnyre 112 km hosszban. 

Szombaton hét gyorsaságit kell teljesíteni a mezőnynek bő 117 km hosszban.

Vasárnapra pedig négy gyorsasági szakasz marad majd 51 km hosszban. A gyorsaságik össztávja 280 km-t tesz ki a hétvége során. 

A futamra 88 nevezést fogadtak el. Az élmezőnyben a jövőre gyári Rally1-es pilótává avanzsáló Oliver Solberg kap lehetőséget, hogy bizonyíthasson a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Rajta kívül a spanyol Nil Solans kap még ugyanilyen Hyundai i20 Coupe WRC-t mint Solberg. A 11 WRC-n kívül rengeteg Rally2-es (R5) és Rally4-es (R2-es) autót találunk a listán, de lesznek Alpine RGT-k és egyéb más autók is.

A szervizpark Salou-ban lesz felépítve a Port Aventura vidámpark szomszédságában.   

Szöveg: Tommy

Fotó: www.wrc.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr716719390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása