Petter Solberg idei RX csapata
Rallycross világbajnokság

20180320kn032.jpg

Ma a VW otthonában a németországi Wolfsburgban található Autostadt létesítményben hivatalosan is bemutatták a PSRX Volkswagen Sweden rallycross csapat 2018-as autóját és a csapat versenyzőit.

Az autót az uralkodó világbajnok Johan Kristoffersson, a csapat tulajdonos és rallycross szupersztár Petter Solberg, a Volkswagen Motorsport igazgatója Sven Smeets, a PSRX csapatfőnöke Pernilla Solberg és a Volkswagen R igazgatója Jost Capito együttesen leplezte le a kíváncsiskodóknak.

20180320kn017.jpg

Nagy meglepetésben nem volt része a bemutatót egyébként élőben követőknek. A versenyzők maradtak akik voltak. Azaz a kétszeres rallycross és egyszeres rally világbajnok norvég Petter Solberg valamint a tavalyi rallycross világbajnok svéd Johan Kristoffersson. Csapatfőnökként pedig Petter felesége Pernilla Solberg tündökölt. Az autót felületesen nézve nem sok újdonságot fedezhetünk fel, maradt a régi karosszériás három ajtós VW Polo R Supercar. Azonban az 570 lóerős összkerék maghajtású, az FIA rallycross VB sorozatára épített autón optimalizálták az aerodinamikai szettet és egy új stratégiai partner logóját is felfedezhetjük a dekoráción. Ez pedig a Volkswagen R, ami a Volkswagenek legsportosabb utcai modelljeit jelöli. Ezzel is látható, hogy a Volkswagen egyre jobban beszáll a sportágba és a Solberg csapat támogatásába így 2018-ban a Volkswagen Motorsporttal szoros együttműködésben fog csatázni a PSRX Volkswagen Sweden rallycross csapat. Ezen kívül javítottak a motor hűtésén, ami a rallycross szakágban érzékeny pontja a versenyautóknak.

20180320kn009.jpg

A csapat és a versenyzők idei évi célja egyértelműen az, hogy megvédjék a tavalyi eredményeiket és ismét övék legyen mind az egyéni mind a csapatbajnoki cím is.     

A szezon első versenye a barcelonai F1 pályán lesz április 14-15. között.

20180320kn015.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Volkswagen Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6313756284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása