Még egy Norbi a nemzetközi autósportban

norbert_herczig_mecsek_rallye_2017-jpg.jpg

Michelisz Norbert túrauató menő és Kiss Norbert kamion EB bajnok után még egy Norbertünk megy a nemzetközi autósportba.

Bejelentették, hogy a MOL Racing Team színeiben a négyszeres magyar rally bajnok Herczig Norbert teljes rally Európa bajnoki szezont fog futni a 2018-as szezonban. Autója marad a Skoda Fabia R5 melyet a jó szokásokhoz hűen az osztrák Baumschlager Rallye & Racing csapat fog felkészíteni és versenyeztetni. Az eddigi navigátor Igor Bacigál helyett új ember, Ferencz Ramón fogja diktálni az itinert Herczignek. 

ramon_ferencz_and_norbert_herczig-jpg.jpg

A csapat mind a nyolc ERC fordulón résztvesz, a bajnokság az Azores Airlines Rallye-val kezdődik március 22-24. között és Lettországban a Rally Liepāja-val fejeződik be október 12-14. között. 

A csapat és Herczigék elsődleges célja a tisztes helytállás és azon belül persze a minél jobb és előkelőbb helyezés. Tudják azonban azt is, hogy a rally EB nem a magyar rally bajnokság, mások a tréning lehetőségek és mások a körülmények, a pályák hossza. Minden verseny minden gyorsaságija új lesz számukra így csodát biztos nem kell tőlük várni, de biztos belemelegszenek majd és nem lesz ezzel gond. Az autót biztosító csapat kiváló, a MOL tele van pénzzel és teljes szélességgel Herczig mögé állt így remélhetőleg jönnek majd az eredmények is. 

pal_szabo_szabolcs_head_of_sales_mol_hungary_kata.jpg

Az ERC sorozatban való részvétel egyúttal azt is jelenti, hogy Herczigék kihagyják a magyar rally bajnokságot illetve a nyári Veszprém rally azért tervbe van véve nekik. 

Végre van egy Norbink a nemzetközi rallysport porondján is, örvendjünk, vígadjunk, komoly dolog ez!

Szöveg: Tommy

Fotók: MOL Racing Team 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6013624228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása