Infók a 15. Rallylegendről

img_3590.JPG

Nem is olyan sokára de azért még majd két hónap múlva elkezdődik a 15. Rallylegend nevezetű rally verseny a San Marinói köztársaságban. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is készülnek a szervezők egy fajta témával. Azon kívül, hogy a rendezvény immár a 15. lesz a sorban a másik apropó az, hogy idén lesz 10 éve, hogy 1995 rally világbajnoka Colin McRae egy helikopter balesetben életét vesztette. Az ő emlékének tisztelegve Luis Moya hathatós segítségével a rendezők meghívták az összes még élő rally világbajnokot akiknek a terv szerint biztosítják azt az autót amivel annak idején bajnokká váltak. Ennek megfelelően San Marinóba látogat Sandro Munari és Markku Alén akik még nem hivatalos FIA világbajnokok voltak hanem annak elődjének a bajnokai. Elvileg jön Walter Röhrl, Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Stig Blomqvist, Timo Salonen és az ember aki világbajnok volt Gr.B-s és Gr.A-s autóval is Juha Kankkunen. Aztán sorban a többiek, a hazai sztár Miki Biasion valamint Didier Auriol, Tommi Makinen, Marcus Grönholm és Petter Solberg. Majd az új korszak két nagy sztárja Sebastien Loeb és Sebastien Ogier. Ők vasárnap mindannyian a The Legend nevű gyártelepi gyorsaságin fognak parádézni egykori bajnok autóikkal. A felsorolásból hiányzik Carlos Sainz neve de ő azon a hétvégén a Formula 1 USA béli állomásán lesz, hogy fiának segíthessen. Sajnos nem jöhet már el San Marinóba Björn Waldegard, Richard Burns és persze Colin McRae sem..

kepkivagas_26.JPG

A verseny programja némileg megváltozott az előző évekhez képest. Péntek reggel shakedown lesz, délután programok a versenyközpontban majd este rajtol a verseny. Szombat délelőtt ismét különböző programok lesznek a versenyközpontban majd 13.00-kor rajtol a második nap. Este valamikor cél majd sajtókonferencia és utána meghívásos Colin McRae party. Az idén vasárnap nem lesznek már gyorsaságik. Csupán a versenyközpontban és a mellette lévő The Legend szakaszon lesznek programok. Ekkor fognak parádézni az egykori bajnokok is és ekkor lehet majd velük testközelből is találkozni.

img_3909.JPG

A versenyre jegyet kell venni, ezek árai a linken elérhetőek, 

http://www.rallylegend.com/images/2017/tickets2017w.pdf. 

Minden egyéb lényeges információ megtalálható a verseny hivatalos weboldalán a http://www.rallylegend.com/en/. 

img_3610.JPG

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com/en/ és Tommy

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6512796066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.09.01. 16:33:49

Jól néz ki.

Ti készültök?

proflex 2017.09.01. 23:12:19

Az idei terveim nagy resze dugaba dolt ezert ide nagyon akarok menni. Ha sikerul sorozatban a 9. alkalom lesz :-).

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása