Újabb nevek a Rallylegendre, pályán a Lancia ECV2

0c080e608fac1972b7512ef36f09273f.png

Újabb nagy nevek kerültek napvilágra az októberi Rallylegendhez kapcsolódóan. Megerősítették, hogy egy Lancia Stratos fedélzetén rajthoz áll a francia Erik Comas aki korábban versenyzett az F3000-es szériában és az F1-ben is, neve nem ismeretlen a hosszútávú (endurance) versenyek világában sem. Tavaly után most is láthatjuk a német Armin Schwarzot, korábbi gyári WRC pilótát aki saját Lancia Delta S4-vel fog támadni a San Marinói pályákon.

A népes olasz mezőnyt színesíti még "Lucky" Battistolli egy Lancia Delta Integraléval, és Tony Fassina egy Lancia Stratos-szal. Népes mezőny várható Lancia 037-ből is. Pedro, Paolo Baggio és Giuseppe Bosurgi illetve a San Marinói Marco Bianchini indulását már elfogadta rendezőség.

Emlékeztetőül pedig az eddig megismert résztvevők névsora, Miki Biasion, Juha Kankkunen, François Delecour, Gustavo Trelles, Marc Duez, Rui Madeira, és a két előfutó a jelenleg gyári versenyzőként ügyködő Jari-Matti Latvala és Hayden Paddon.

kepkivagas_11.JPG

Még egy nagy nevet hoztak nyilvánosságra a szervezők ami nem más mint a Lancia ECV2 raliautó. Egy olyan versenyautó ami igazából meg sem született és soha nem volt alkalma versenykörülmények között bemutatkoznia. Az autó prototípus maradt mert 1986 végén a sok tragikus baleset miatt betiltott B csoport után nem tudták bemutatni a nagyközönségnek. Ezt szánták a Lancia Delta S4 örökösének, Triflux motorjával aszfalton 800, murván 600 lóerőt tudott volna. Az idei Rallylegendre kiengedik a Lancia múzeumból a szörnyet és a jól ismert Lancia varázsló Giuseppe Volta kezei között fog bemutatkozni a San Marinói közönségnek.

kepkivagas2_3.JPG

Szöveg: Tommy

Fotó: Rallylegend Official

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr747791134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása