Latvala és Paddon az első két sztár az októberi Rallylegenden

A VW Racing finn versenyzője Jari Matti Latvala egy VW Polo R WRC-vel és a Hyundai Motorsport új-zélandi pilótája Haydon Paddon egy Hyundai i20 WRC-vel lesznek az október 8-11. között rendezendő 13. Rallylegend elsőnek bejelentett sztárvendégei akik az előfutók szerepét fogják betölteni. Latvala már tavaly is szerepelt itt ebben a státuszban míg Paddon első bálozó lesz San Marinóban. 

hyundai_i20_hmi.jpg

Paddon szereplését a HMI Hyundai Italian Rally Team segíti, ők biztosítják részére az egyébként privát versenyautóként üzemelő Hyundai i20 WRC-t. Latvalának a verseny hosszú évek óta tartó főszponzora a VW fogja szállítani a Polo R WRC-t.

vw_polo_latvala.jpg

Jari-Matti Latvala a VW finn versenyzője 30 éves, 2013 óta a VW Racing pilótája a tavalyi évben az év végi összetett második helyén végzett világbajnok csapattársa Sebastien Ogier mögött. Eddig hét futamgyőzelmet szerzett a Volkswagennek a legutóbbit pont az elmúlt hétvégén Finnországban zsebelte be. 

latvala.JPG

Hayden Paddon 28 éves és tavaly óta áll a Hyundai csapat alkalmazásában. A futamgyőzelem még várat magára de már megmutatta oroszlánkörmeit, Svédországban az ötödik lett, Portugáliában a negyedik míg a Szardínia ralit már a második helyen fejezte be. 

paddon.jpg

Az idei Rallylegend másik nagy attrakciója lesz a Lancia Delta S4 körüli ünnepség sorozat. A szervezők rengeteg egykori nagy menőt akarnak meghívni erre az eseményre, mind olyan emberek akik annak idején versenyeztek a Lancia Delta S4-gyel. Többek között a kétszeres világbajnok helyi hőst Miki Biasiont, a finn Markku Alént, a svéd Kalle Grundelt és Mikael Ericsont, az európa bajnok Dario Cerratot és Fabrizio Tabatont illetve egykori szerelőket, csapatvezetőket.  

delta-s4.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Rallylegend Press

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr367684364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása