Az M-Sport World Rally Team szardíniai WRC előzetese

Az M-Sport World Rally Team két pilótája Elfyn Evans és Ott Tanak egy sikeres tesztet követően jó hangulatban már az FIA WRC következő szardíniai futamára készül.  

2dac0146-b27c-4d6e-bf5e-5b263d950b60.jpg

A beállításokkal és a gumiabroncsokkal való kísérletezés után pozitív hangulatban várják, hogy kihasználhassák az új Ecoboost erőforrású Ford Fiesta RS WRC-jüket. 

A napsütötte olasz sziget a jövő héten nem a nyaralásról fog szólni. A sziget zord hegyei, ősi erdői és érintetlen vidéki tájai ideális helyszínei egy komoly rali versenynek de a festői környezet félelmetes kihívásokat állít a mezőny elé. Az extrém gyors de keskeny gyorsasági szakaszok rengeteg akadályt rejtenek így kevés teret hagynak a versenyzők vezetői hibáinak korrigálására. A sok év után a leghosszabb napi szakasz a rekkenő hőség és az új gyorsasági szakaszok kombinációja egy igényes és mégis izgalmas eseményt vetítenek előre.  

A kemény földutakat puha homok réteg fedi ami a közúti forgalom számára ideális de a versenyzőknek komoly kihívás mert egyrészt nem egyszerű feladat ide abroncsot választani másrészt a mezőny első autóinak a hálátlan takarító szerepet is el kell végezniük. Az itteni utak hírhedten koptatják a gumikat ezért nagy jelentősége lesz a csapatok csütörtök esti gumiabroncs választásának ahol figyelembe kell venni a pénteki nyitó napot és a szombati két remote szervizt is.  

911147d9-1b6d-462a-80df-a68601b79a4b.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: M-Sport World Rally Team

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr497525216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása