Kettős Toyota győzelem a WRC Lett rallyn!
Kettős Toyota győzelem a WRC Lett rallyn!

A július 18-21.-i hétvégén zajlott az idei rallyvilágbajnokság aktuális fordulója, a nyár, három nagy tempójú murvás futamának másodika, a világbajnokságon most debütáló Lett rally. Hasonlóan a júniusi Lengyel rallyhoz és az azt követő augusztusi Finn rallyhoz ez is egy csúszós felületű, de igen nagy tempójú murvás verseny volt.

A Lett rally lebonyolítása nem hozott újdonságokat, annyi eltérés volt csak a mostanában megszokott futamok ...

Most hétvégén lesz az olasz rally EB futam
Most hétvégén lesz az olasz rally EB futam

E hétvégén, július 26-28. között, Olaszországban, Rómában a Rally di Roma Capitale versennyel folytatódik a rally Európa bajnokság, az ERC. Ez lesz a nyolcfordulós bajnoki szezon ötödik versenye mely kizárólag aszfaltos utakon fog zajlani.

ercrally-italy2024-new.jpg

Helyi idő szerint péntek 10.31-kor kezdődik a 4 km-es Fumone kvalifikációs szakasz majd ugyanitt 11:45-től a kezdődik a bemelegítő shakedown program. Ugyanezen a napon este 20:05-kor egy mindössze 1.3 km-es városi ...

Most hétvégén lesz Nyirádon a rallycross VB és EB
Most hétvégén lesz Nyirádon a rallycross VB és EB

E hétvégén, július 27-28-án Nyirádon lesz az idei FIA rallycross Európa és világbajnoki sorozat második állomása a Kárai Trans World RX of Hungary rendezvény. Mint FIA világbajnoki sorozat, a Forma1 után ez a legrangosabb nemzetközi autóverseny kishazánkban, nem beszélve az Európa bajnoki mivoltáról is, ami a nagy létszámú mezőnyének köszönhetően szintén emeli a rendezvény színvonalát.

Európa egyik leghosszabb és leghagyományosabb rallycross pályája, ...

Velenczei, Várnai, Fenyvesi és Wirtmann nyerték a Székesfehérvár rallyt
Velenczei, Várnai, Fenyvesi és Wirtmann nyerték a Székesfehérvár rallyt

A július 13-14-i hétvégén zajlott a Humda Országos rally bajnokság aktuális fordulója a Székesfehérvár rally mely egy full aszfaltos futam volt és az összes bajnoki értékelésbe beleszámított. Ennek megfelelően rajthoz állt az ORB/ORC, a Historic, az ORB2 és az ORB3 is.

Az ORB/ORC mezőny már szombaton elkezdte a versengést, az Oroszlány gyorsasági várt rájuk a maga 17.3 km hosszával melyet háromszor kellett teljesíteniük valamint ezek után még egy ...

Holnap kezdődik a WRC Lett rally
Holnap kezdődik a WRC Lett rally

Holnap kezdődik és vasárnapig tart az idei rally világbajnokság aktuális fordulója, a nyár, három nagy tempójú murvás futamának másodika, a világbajnokságon most debütáló Lett rally. Hasonlóan a júniusi Lengyel rallyhoz és az ezt követő augusztusi Finn rallyhoz ez is egy csúszós felületű, de várhatóan igen nagy tempójú murvás verseny lesz.

cimkep.jpg

A Lett rally lebonyolításában nagy újdonságok nem lesznek. De azért valami eltérés csak lesz a mostanában ...

A nyirádi rallykrossz VB és EB nevezési listája
A nyirádi rallykrossz VB és EB nevezési listája

Megjelent az idei rallykrossz Európa és világbajnoki sorozat második állomásának a július 27-28-án, Nyirádon rendezendő, Kárai Trans World RX of Hungary hétvégének a nevezési listája.

mdriver-name-316.jpg

E szerint a World RX-ben mindössze kilenc autó áll rajthoz, de ez nem Nyirád hibája, az ezt megelőző höljesi hétvégén is hasonló volt a létszám.

Hagyományos belső égésű motorral hajtott autóval indul pld. Johan Kristoffersson, Ole-Christian Veiby (mindketten VW Polo) ...

Most hétvégén lesz a Székesfehérvár rally
Most hétvégén lesz a Székesfehérvár rally

E hétvégén a Székesfehérvár rallyval folytatódik a Humda Országos rally bajnokság, mely verseny egy aszfaltos futam lesz és az összes bajnoki értékelésbe beleszámít. Ennek megfelelően rajthoz áll az ORB/ORC, a Historic, az ORB2 és az ORB3 is.

Az ORB/ORC mezőny szombaton 13:24-kor kezd, az Oroszlány gyorsasági vár rájuk a maga 17.3 km hosszával melyet háromszor kell teljesíteniük valamint ezek után még egy Székesfehérvár belvárosában rendezendő ...

Öt Rally1-es Toyota Yaris indul a Finn rallyn!
Öt Rally1-es Toyota Yaris indul a Finn rallyn!

Az FIA rallyvilágbajnokság augusztusi futamán, a sorozat talán leggyorsabb versenyén, a Finn rallyn mely a Toyota csapat egyik hazai versenye (ott zajlik a rallyautók fejlesztése) a Toyota Gazoo Racing öt darab Rally1-es GR Yaris hibridet fog csatába küldeni!

Az autókat a már jól ismert versenyzőpárosok, a Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, az Elfyn Evans – Scott Martin, a Sébastien Ogier – Vincent Landais és a Takamoto Katsuta – Aaron Johnston kettősök fogják ...

Nyert a benzinmotor az elektromos ellen a rallykrossz VB-n!
Nyert a benzinmotor az elektromos ellen a rallykrossz VB-n!

Az elmúlt hétvégén a svédországi Höljesben volt a 2024. évi FIA rallykrossz EB és VB nyitó hétvégéje.

A hétvége során, a világbajnoki mezőnyben megmérkőzött egymással a World RX1 ahol a legerősebb, négykerék meghajtású csúcsgépek versenyeznek egymás ellen. Itt pár éve bevezették az tisztán elektromos meghajtású autókat, de az a csapatoknak is nagyon sokba került és a nézők is elmaradtak a pálya mellől. Úgyhogy az idei évben a technológiák ...

Kalle Rovanpera nyerte a WRC Lengyel rallyt
Kalle Rovanpera nyerte a WRC Lengyel rallyt

Az elmúlt hétvégén, június 27-30. között zajlott a rally világbajnokság, a WRC sorozat aktuális fordulója a Lengyel rally mely hét év kihagyás után tért vissza Mikolajki környékére.

Ezzel kezdetét vette a nyár három nagy tempójú murvás rallyjának időszaka. Júniusban a Lengyel rally, júliusban a Lett rally majd augusztusban követi őket a Finn rally.

A verseny lebonyolítása nem hozott újdonságot, az ezt megelőző Szardínia rallyn debütált kompakt ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása