Solberg nyerte a Lett rally EB futamot
Solberg nyerte a Lett rally EB futamot

01-oliver-solberg.jpg

Ismét Solberg nyert rally versenyt. Annyi az újdonság, hogy most nem Henning vagy Petter volt a leggyorsabb hanem Petter fia Oliver. A verseny pedig az elmúlt hétvégén zajló lettországi rally EB (ERC) forduló volt. 

06-ralfs-sirmacis.jpg

A kis Solbergnek ez volt az első ERC futama amit R5 kategóriájú autóval, egy VW Polo Gti-vel teljesített. Ez aztán elég jól kiadta neki mert a hétvége során a 13 gyorsaságiból 10-et meg is nyert. Az egyetlen valamire való ellenfele a tavalyi ERC ...

Négy Toyota Yaris WRC lesz a Szardíniai rally VB futamon
Négy Toyota Yaris WRC lesz a Szardíniai rally VB futamon

juho3.jpg

A Toyota Gazoo Racing nyilvánosságra hozta, hogy a júniusi Szardíniai rally VB futamon négy darab Toyota Yaris WRC-t küld csatasorba.

Az Ott Tanak- Martin Järveoja, Jari Matti Latvala- Miikka Anttila és a Kris Meeke-Seb Marshall v ersenyző párosokon nem változtat a csapat. Viszont az autó kezdeti tesztjeiben résztvevő és a 2017-es idény gyári versenyzője a finn Juho Hanninen ismét versenykörülmények között vezetheti a Toyota Yaris WRC-t. 

juho-h_nninen-testit.jpg

Hanninen bár nem ...

Tesztelik az új Ford Fiesta R5 rallyautót
Tesztelik az új Ford Fiesta R5 rallyautót

20190521_201043.jpg

Miközben a WRC-s alakulat már a Portugál rally VB-re készül az M-Sport Franciaországban elkezdte tesztelni a régóta várt új karosszériás Ford Fiesta R5 rallyautót is. Egyelőre az aszfaltos tesztekről szivárogtak ki képek, az autó szürke színű és az F1-ből ismert finn Valtteri Bottas valamint a jelenleg inkább a VW-nek versenyző francia Eric Camilli vezetik az autót. 

20190521_201053.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók, videók: internet

Három Ford Fiesta WRC indul a Portugál rallyn
Három Ford Fiesta WRC indul a Portugál rallyn

test_m-sport_portugal_2019_0519_1.jpg

A rally VB szezon első két futama a Monte-Carlo rally és a Svéd rally után a jövő heti Portugál rally VB futamon ismét három autót indít az M-Sport alakulata. Nem volt ez akkora titok, régóta tudtuk már, hogy a mindössze 22 éves brit Gus  Greensmith lehetőséget kap Portugáliában, hogy bizonyíthasson a Ford Fiesta WRC változatával is. Ő alapvetően az M-Sport színeiben egy Ford Fiesta R5-tel nyomul a WRC2 Pro bajnokságban. A csapat teszt részlege már ezen a ...

Craig Breen is rajthoz áll a júniusi Ypres rallyn
Craig Breen is rajthoz áll a júniusi Ypres rallyn

craig-breen-monaco.jpg

A 2018 év végén a Citroen Racingtől kiebrudált Craig Breen az idén különböző bajnokságokban indul R5-ös autókkal. Ment már Peugeot 208-cal, az olasz bajnokságban Skoda Fabiával, az ír bajnokságban Ford Fiestával és most kiderült, hogy kipróbál egy negyedik R5-ös autót is. Az pedig egy VW Polo Gti R5 lesz a június 27-29. közötti belga Ypres rallyn. Navigátora természetesen marad Paul Nagle, az autót a  BMA Bernard Munster Autosport biztosítja számukra. 

craig-breen-paul-nagle-skoda-f-1.jpg

...
Makai György újabb győzelemmel zárt
Makai György újabb győzelemmel zárt

hrc_rx_kakucs_4.JPG

A rallycross-ban az idei esztendőben debütáló Hankook RacerCup RX, ezen a hétvégén a Kakucsringen szállt harcba az értékes pontokért. Az újabb hazai pályán már csak az volt kérdés, hogy a bajnokságban magabiztosan vezető Makai Györgyöt ki tudja megszorongatni, hiszen itt a pályaautós múlt sokat jelentett.

hrc_rx_kakucs_1.JPG

A rendkívül szűk többnyire aszfaltos szakaszon azonban most sem talált legyőzőre, az előfutamokon, majd az elődöntőkön is ő bizonyult a ...

Szórakozás az egész családnak!
Szórakozás az egész családnak!

22050245_1849664235345825_7475088754870884146_n.jpg

A Hungaroring Classic keretében a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek versenyautóit láthatjuk csatázni a mogyoródi Formula–1-es pályán, ami már önmagában is „csemegét” kínál az autósport kedvelőinek, ám a július 12-14-én tartandó rendezvény jócskán túlmutat ezen.

Nem csupán az urak, a hölgyek és a gyermekek is megtalálják ezen a hétvégén a nekik való szórakozást.

Felvonulnak az autóklubok, amelyek egyrészt kiállítják „kincseiket” (lesz ...

Hungaroring Classic jegyek már a SPAR-ban is!
Hungaroring Classic jegyek már a SPAR-ban is!

22050144_1850596015252647_1101316992708153070_n.jpg

A Hungaroring Classic időpontja egyre közeledik, a klasszikus versenyautók részvételével zajló sorozat pilótái alig várják, hogy a július 12-14-ei hétvégén megérkezzenek a magyar Formula–1-es aszfaltcsíkra. 

A két évvel ezelőtti hatalmas siker okán a kiállítók és a klubok is „pezsegnek”, mint ahogy a visszajelzések alapján nézői oldalról is hatalmas várakozás előzi meg a rendezvényt. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy bővítik a ...

Hayden Paddon visszatér a Rallylegend-re
Hayden Paddon visszatér a Rallylegend-re

paddon_a_rl_2015.JPG

A több éven keresztül a rally világbajnokságon gyári Hyundai versenyzőként foglalkoztatott, de az idén kiebrudált Új-Zélandi Hayden Paddon visszatér a Rallylegendre.

Nagyjából öt hónappal a 17. Rallylegend kezdete előtt a rendezőség nyilvánosságra hozta, hogy Hayden Paddon visszatér San Marinóba a Rallylegendre. Paddon 2015-ben és 2016-ban versenyzett már San Marinóban. Akkor a Hyundai gyári versenyzője volt, az idén ott nem alkalmazták, de hazája rally ...

A Kakucsringen vár újabb kihívás a Hankook Racer Cup RX mezőnyére
A Kakucsringen vár újabb kihívás a Hankook Racer Cup RX mezőnyére

hrc_2.JPG

A hétvégén a Kakucsring nyitja meg kapuit az idén rallycross-ban szereplő Hankook Racer Cup mezőnye előtt. A 2019-ben a gyorsaságiból, a rallycross-ba „igazolt” szakág versenyzőinek, egy újabb hazai pályán és ismét ismeretlen környezetben kell újra próbára tennie magát.

A kakucsringi verseny különlegessége, hogy tulajdonképpen két kanyar kivételével az egész pálya aszfaltos, ahol valószínűleg a pályaversenyzők egy kicsit gyorsabban tudnak ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék