WRC menő az ERC sorozatban
WRC menő az ERC sorozatban

Pár napja jelent meg a hír, hogy Craig Breen a rally világbajnokság mellett idén elindul a Portugál rally bajnokságban is valamint pár rally Európa bajnoki futamon is. Alább az https://www.fiaerc.com hivatalos anyagát olvashatjátok.

A Hyundai Motorsport WRC csapatához 2023-ban visszatérő ír Craig Breen idén visszatér az FIA Rallye Európa bajnokságba (ERC) is, az ír pilóta a portugáliai szezonnyitó Serras de Fafe Rallyn indul.

Craig Breen, aki jelenleg a Hyundai ...

Latvala ismertette a Toyota rally Európa bajnoki terveit
Latvala ismertette a Toyota rally Európa bajnoki terveit

A Toyota a vadonatúj GR Yaris Rally2-vel, 2024-től részt kíván venni az FIA Rallye Európa bajnokságon és ezzel együtt felidézi a gyártó korábbi ERC bajnoki címekkel járó történeteit.

Enrico Bertone, Armin Kremer, Henrik Lundgaard és Armin Schwarz anno mindannyian Toyotával nyertek rally Európa bajnoki – ERC – címet. És most ezen nagyszerű bajnoki címek szellemében azért fejlesztik a Toyota GR Yaris Rally2-t, hogy a versenyzők következő generációja is ...

Csomós Miklós Skodával folytatja a rally EB-n
Csomós Miklós Skodával folytatja a rally EB-n

Magyarország egyik leggyorsabb és legszimpatikusabb rally versenyzőpáros a Csomós „Mixi” Miklós – Nagy Attila kettős már 2022-ben is a rally Európa bajnokságon, az ERC-n versenyzett egy régebbi Skoda Fabia R5-tel. Az autót tavaly év vége felé eladták és megindultak a találgatások mi lesz idén Mixiékkel. Sokan biztosra vették, hogy a Citroen Hungária támogatásával a Tagai Racing csapat által biztosított Citroen C3 Rally2 lesz az idei autójuk a rally EB-n. Erre ...

Sebastien Ogier nyerte a Monte-Carlo rallyt
Sebastien Ogier nyerte a Monte-Carlo rallyt

Ma ért véget a 2023. évi rally világbajnokság első fordulója a Monte-Carlo rally.

A program január 19-én csütörtökön reggel kezdődött a bemelegítő shakedown szakasszal . Ezt három próbálkozás után Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera, Thierry Neuville, Elfyn Evans, Dani Sordo sorrendben fejezte be a top öt versenyző. Ezt követően este hat óra felé a Monte-Carlo kaszinó előtti puccos rajtceremóniával elkezdődött a verseny ahonnan a mezőny rögtön fel is ment a ...

1.500 €-os autómosás Monte-Carloban
1.500 €-os autómosás Monte-Carloban

Alaposan megbüntették a ma kezdődő Monte-Carlo rallyn a WRC2 kategóriában egy Škoda Fabia RS Rally2-vel induló Francois Delecour csapatát, mert tiltott helyen mosták le az egyik szerviz autójukat. Ezzel ő(k) lettek az első versenyző(csapat) akiket megbüntettek a 2023. rally világbajnoki szezonban…

frde.jpg

Történt ugyanis, hogy a Toksport World Rally Team színeiben induló Delecour szerviz csapatának egyik tagja kedden a Monte-Carloi kikötőben felállított szervizparkban ...

Bemutatták a Hyundai Motorsport WRC2 csapatát
Bemutatták a Hyundai Motorsport WRC2 csapatát

A Hyundai Motorsport 2023-ban is résztvesz a rally világbajnokság WRC2-es bajnokságában. A két Hyundai i20 N Rally2 autót a 2C Competition csapat üzemelteti majd.

Egyik versenyzőjük a korábban WRC autókkal is versenyző Teemu Suninen lesz, a másik pilóta pedig Fabrizio Zaldivar. 2022-ben már mindketten a Hyundai Motorsport N színeiben versenyeztek a WRC2-ben és most az egy év tapasztalatára építkezve és abban bízva térnek vissza.

196c264b-8e3b-03a3-554a-e5ee711fe49d.jpg

A stabil legénység jó ...

Hétvégén lesz a Monte-Carlo rally
Hétvégén lesz a Monte-Carlo rally

E hét végén elkezdődik a 2023. évi rally világbajnoki szezon, hagyományosnak mondhatóan a Monte-Carlo rallyval. A Monte-Carlo rally a WRC ékköve és a legrégebbi verseny a naptárban. Először 1911-ben rendezték meg és Monte-Carlo turisztikai célpontként való népszerűsítésére szolgált. Akkor a versenyzők még csillagtúra jelleggel, Európa különböző városaiból indultak ki mielőtt Monacóban összegyűltek.

250122_-world-atmos-montecarlo-2022_001_02970_frz_1400x788.jpg

Az időjárás miatt ez a futam a szezon ...

Bemutatták a Renault Clio Rally3-at
Bemutatták a Renault Clio Rally3-at

Lekerültek az álcák a Renault Clio Rally3-ról, az első négykerékhajtású Renault Clio-ról amelyet a Renault cég Viry-Châtillon-i csapata, a Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé és a BWT Alpine F1 Team enstone-i gyára közösen tervezett.
Ezt a ralisportra szánt versenyautót most vasárnap mutatták be az újságíróknak az andorrai Pas de la Casa Circuit pályán a tavaszra tervezett verseny debütálás előtt.
A közel 5000 kilométeres teszttel járó fejlesztési ...

Cyril Abiteboul lett a Hyundai Motorsport csapatvezetője
Cyril Abiteboul lett a Hyundai Motorsport csapatvezetője

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a francia Cyril Abiteboul-t nevezték ki a csapatvezetői teendők ellátására.

A korábban a Caterham és a Renault Formula1-es csapatokat vezető Abiteboul fogja irányítani a Hyundai Motorsport rally világbajnoki (WRC) szereplését és a csapat egyéb ügyfélversenyzési programjait is.

A Hyundai Motorsportnak a kezdeti nehézségek után a 2022-es szezon jól végződött, mert a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel végül öt futamgyőzelmet ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása