Félgyári támogatású Citroen R5 a hazai rallybajnokságban!
Félgyári támogatású Citroen R5 a hazai rallybajnokságban!

a_citroen_a_top_kategoriaban_ter_vissza_7.jpg

Tizenöt év után újra a Citroën Racing támogatással láthatunk a száz éves márkát képviselő piros autót a hazai rali versenyeken. A TRT Europe által biztosított C3 R5 versenyautóval a Velenczei Ádám – Zsiros Gábor páros fog versenyezni az országos ralibajnokság futamain. A Citroën Rally Team Hungary csapata – félgyári támogatással a háta mögött – nem titkoltan év végén a dobogóra szeretne állni.

A rali világbajnokságon nyolcszor is konstruktőri ...

Egy hét múlva rajtol az Eger rally
Egy hét múlva rajtol az Eger rally

kepkivagas_32.JPG

Bő egy hét múlva, március 29-én pénteken kezdetét veszi a 2019. évi országos rally bajnokság. 

Mind az ORB, az ORC, a Historic és a Rally2 mezőnye is megméretteti magát. Az ORB, az ORC és a Historic mezőny péntektől vasárnapig versenyezhet, míg a Rally2 mezőnye pénteken és szombaton méretteti meg magát. 

Pénteken csak egy szuperspeciál lesz, szombaton három gyorsasági vár a párosokra. Ezt az ORB, az ORC és a Historic mezőny háromszor fogja ...

Idén is lesz Tullnban oldtimer kiállítás
Idén is lesz Tullnban oldtimer kiállítás

image_5.jpg

Idén is megrendezik az ausztriai Tulln városában az Oldtimer Messe-t, azaz az old- és youngtimerek kiállítását, találkozóját, vásárát.

Ez a rendezvény talán a legkomolyabb ami kis hazánkból is kevés pénzből és egy nap alatt (az osztrák határtól kb. Bp-ig bezárólag) abszolválható. Ez egy nagyon komoly kiállítás és vásár. Kilenc csarnokban, kb. 30.500m2-en valamint 54.500m2 szabadterületen zajlik a rendezvény, várhatóan 800 kiállító és ebből 90 ...

Több magyar is a rallycross EB-n!
Több magyar is a rallycross EB-n!

eb_1.jpg

Megjelent az FIA által is jóváhagyott 2019. évi rallycross Európa bajnokság összes versenyére nevezett versenyzők nevezési listája. A supercarok között 13 versenyzőt láthatunk, nyolc külön nemzetből. Nagy öröm, hogy a 13 versenyzőből két hazánkfia is ott lesz. Az egyik Mózer Attila a másik Kárai Tamás.

eb_2.jpg

A Super 1600-as kategóriában 23 versenyző nevezett, itt 11 nemzet pilótái esnek majd egymásnak. És itt is lesznek magyar versenyzők, méghozzá ...

Újra itthon versenyez Botka Dávid! – Csapatépítő szezonjuk lesz az idei
Újra itthon versenyez Botka Dávid! – Csapatépítő szezonjuk lesz az idei

A 2018-as esztendő nem nevezhető sikerévnek a Botka Dávid életében. A szezon elején elszenvedett hatalmas bukás rányomta a bélyegét az egész évadra és év végére szétesett a Botka Rally Team. Dudu nem adja fel, két versenyautót is üzemeltetnek és szeretne újra egy összeszokott csapatot felépíteni, ahol folyamatosan gyorsulva újra be tud lépni az európai rally porondra.

_ftf2631.jpg

„Itthon versenyzünk idén!” – szokatlan ez a kezdőmondat Botka Dávidtól, aki ...

Alexey Lukyanuk Citroennel támad az ERC-n
Alexey Lukyanuk Citroennel támad az ERC-n

unnamed_6_4.jpg

A 2018. évi rally Európa bajnok, a mindig pokoli gyors, orosz Alexey Lukyanuk marad a rally EB-n, azaz az ERC sorozatban és megvédeni készül bajnoki címét.

Az eddig használt Ford Fiesta R5-öt melyet a H-Racing biztosított neki lecseréli egy Citroen C3 R5-re melyet a Saintéloc Racing szállít majd a versenyekre.

Ha Lukyanuk-nak sikerül megvédeni a bajnoki címét akkor egy elég szűk elithez csatlakozhat. A rally Európa bajnokságok történetében mindössze három ...

Március végén kezdődik a rally OB
Március végén kezdődik a rally OB

kepkivagas_32.JPG

Március 29-31. között lesz az idei Magyar rally bajnokság első fordulója az Eger rally. A verseny a már nagyjából jól ismert aszfaltos utakon fog zajlani. Az ORB, ORC és Historic mezőny péntektől vasárnapig bizonyíthat míg a Rally2 mezőnye pénteken és szombaton fog versengeni. 

A verseny hivatalos oldalára előbb utóbb kikerülnek az információk, a tervezett versenykiírás már le is tölthető. 

...

Kankkunnen a Finn rallyn
Kankkunnen a Finn rallyn

Az idei Finn rallyn a négyszeres rally világbajnok és idén áprilisban 60 éves Juha Kankkunen fogja vezetni a Toyota Yaris WRC VIP autót a versenybe bele számító Harju nevezetű gyorsaságiján csütörtök és péntek este. Tavaly ugyanitt és ugyanezen okból ugyanezen típussal Marcus Grönholm autóztatta az arra érdemeseket.

8490.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: internet

 

Alakul a rallycross VB létszáma
Alakul a rallycross VB létszáma

Ahogy közeledik a 2019. évi rallycross VB rajtja úgy jön szinte minden nap valami új hír, hogy ki és mivel áll rajthoz az idei szezonban. A VW, az Audi és a Peugeot tavaly év végi kivonulását követően sokan sötéten kezdték látni a sorozat jövőjét, maguk a hoppon maradt versenyzők sem tudták, hogy mi lesz velük. Aztán elkezdtek szivárogni a pletykák, hogy azért csak lesz létszám idén is, sőt sokan azt mondják, hogy a gyárak kivonulásával több versenyzőnek ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék