Visszahozott bajnoki esélyek SPA-ra a GT4 EB olasz-magyar párosának!
Visszahozott bajnoki esélyek SPA-ra a GT4 EB olasz-magyar párosának!

mcsgt4zolder2.jpg

Mór Csaba és olasz versenyzőtársa Patrick Zamparini a hétvégén a GT4 Európa Bajnokság belga fordulóján vesz részt a Racing One Motorsport Audi R8-asával Spa-Francorchampsban! Csaba számára ez a legjobban várt helyszín a versenysorozat folyamán, a hétvégi verseny előtt nemrég egy tesztnapot is lebonyolított a legendás versenypályán a Racing  One csapatával.

Olaszországban az előző futamon Misanoban Patrick révén az első hazai futották és ismét ...

Elindult a nevezés az idei Rallylegendre
Elindult a nevezés az idei Rallylegendre

locandina_martini_racing.jpg

San Marinói köztársaság. Július 16-án hétfőn megnyílt a nevezés lehetősége a 16. Rallylegenden résztvenni kívánó versenyzőpárosoknak. Az elmúlt évekhez hasonlóan valószínűleg az idén is nagy  érdeklődés fogja övezni a rendezvényt szerte Európa legkülönbözőbb országaiból.

Szinte biztos, hogy idén is sok mai és egykori nagy rallysztár tiszteletét teszi San Marinóban. Akár önszántából akár a rendezők meghívásásnak eleget téve.

Idén ...

Romain Dumas előfut a Német rallyn
Romain Dumas előfut a Német rallyn

img_20180712_232817.jpgA nemrég egy full elektromos VW prototípussal az amerikai Pikes Peak hegyi felfutón abszolút rekordot felállító Romain Dumas új kihívás elé néz.

Az augusztus 15-19. között tartandó ADAC Deutschland Rally VB futamon ő lesz az egyik előfutó autó a mezőny előtt. Autója ismét a VW csoportból származik, de ez most egy R-GT kategóriás, benzines Porsche Cayman GTA lesz. A hét elején tesztelték is már az autót, ott a Pole Mécanique segédkezett, a versenyen viszont ...

Rögös az út Goodwoodba
Rögös az út Goodwoodba

fos_17_drewgibson_5382.jpg

Most hétvégén (július 12-15.) lesz a világ egyik, ha nem a legnagyobb és az egyik, ha nem a legjobb autós, motoros (repülőgépes, helikopteres, BMX bemutatós, stb) fesztiválja a dél angliai Goodwoodban, Lord March birtokán. Mint minden évben most is hemzsegni fognak a világsztárok legyen szó autó és motorversenyzőkről vagy a mozi és a zenei élet ismert figuráiról.

A sztárokon felül természetesen számos gyártó és sport csapat képviselteti magát ...

Finnországban tesztelték a Fiesta WRC-t
Finnországban tesztelték a Fiesta WRC-t

kepkivagas_30.JPG

Tizenöt nappal a Finn rally előtt az M-Sport csapata kitelepült Finnországba, hogy ott tesztelhesse a Ford Fiesta WRC beállításait. 

A teszt egyik célja a Finn rallyra való minél sikeresebb felkészülés volt. Ezenkívül új aerodinamikai szettet próbálgattak ami többek között a fékek hűtését segítené elő. Érdekes, hogy az új hátsó rész eléggé emlékeztet a Toyota Yaris WRC-re. 

Most már csak az a kérdés, hogy a teszten tapasztaltakat tudják-e ...

Herczig nyert de mégsem - 25.Veszprém rally
Herczig nyert de mégsem - 25.Veszprém rally

20180708_160922.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a 25. Veszprém rally ahol az ORB, az ORC és a Rally2 mezőny mérette meg magát. A közismerten nem túl autóbarát, részben a lőtéri területen zajló murvás versenyen az ORB/ORC mezőny a két nap alatt nyolc gyorsaságin, több mint 130 km-en feszült egymásnak. Míg a Rally2 mezőnynek vasárnapra jutott hat gyorsasági, bő 88km hosszban.

20180708_104323.jpg

Az ORB/ORC mezőnybe 62 páros nevezett, köztük 20db R5-ös, melyek között volt az idén az ERC-ben ...

Újra versenyben, ismét hazai pályán!
Újra versenyben, ismét hazai pályán!

jlgcupra.jpg

Lassan már tényleg meg kell barátkoznunk vele, hogy versenyzőnket Jedlóczky L Márkot valahogy mégis mindig csak az utolsó utáni pillanatban kell a mélyvízbe bedobni, amiben általában aztán remekül lubickol!

Ez történik megint a TCR Europe hazai futamán a Hungaroringen Márkal aki mégis ott lesz a hétvégén a rajtrácson a bajnokság hetedik és nyolcadik futamain. Már a Belga futam kényszerű kihagyása miatt is vérzett a szívünk, hogy nem versenyezhettünk a ...

Horvátország nem adja fel rally VB terveit
Horvátország nem adja fel rally VB terveit

croatia_rally_s.jpg

Miután 2017-ben Törökország ellen elbukott a Horvát rally VB futam lehetősége a rendezők nem adták fel terveiket. Pár napja  Facebook-on nagy optimizmussal jelentették ezt be és azt is, hogy a horváth kormány beépítette a költségvetésbe egy esetleges rally VB futam 2019-2020-as finanszírozását annak érdekében, hogy Horvátországba mehessen a WRC sorozat.

Az eredeti elképzeléssel ellentétben a versenyközpont és a verseny nem Porecben (Isztriai régióban) ...

A Német rallyra készül a Toyota WRC csapata
A Német rallyra készül a Toyota WRC csapata

jml3.JPG

A rally VB-n június 10-e óta nyári uborkaszezon van, akkor ért véget a Szardínia rally amit Thierry Neuville nyert meg a Hyundai i20 WRC-vel. Legközelebb a Finn rally lesz, de az is még három hét. A csapatok addig pihenéssel és tesztekkel készülnek a nyári szünet végére.

jml.JPG

Így tett a Toyota Gazoo Racing WRC csapat is akik a Finn rallyra való felkészülés után már az azt követő Német rallyra készülnek. 

Egy ötnapos németországi tesztet terveztek, ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék